16.8 C
Budapest
kedd, május 21, 2024
hirdetés

December az ünnep jegyében a Budapesti Operettszínházban

Fotó: Art&Lens Photography

„Ave Maria” címmel nagyszabású gálával nyitotta az ünnepi időszakot a Budapesti Operettszínház. 2021. december 3-tól ismét látható a Budapesti Operettszínház Nagyszínpadán tavaly, az Operett Napjára született csodás előadás, a Marica grófnő. Ismert dallamok, látványos táncjelenetek, impozáns színpadi látvány, korhű jelmezek. Kálmán Imre egyik legkedveltebb operettje a művészet minden szintjén garantálja a magas színvonalú szórakozást. A mozgalmas előadás rendezője a Kossuth-díjas koreográfus, Bozsik Yvette.

2021. december 10-én ismét bemutató! A Rozsda Lovag és Fránya Frida egy varázslatos musical látványos ötletekkel és megoldásokkal, különös és mókás karakterekkel, mindez humorral fűszerezve mutatja be kicsiknek és nagyoknak, hogy nem csupán a szuperhősök szolgálhatnak példaként, hanem egy kedves és bátortalan, ám csupa szív karakter is lehet igazi hős. Az előadás Bozsik Yvette látványos rendezésében várja a legkisebbeket és szüleiket a Kálmán Imre Teátrumban.

Ugyancsak a legkisebbeknek szól elsősorban zenés, táncos meseshow az Oszi Boszi, a repülő nagyanyó, amelynek főhőse Oszvald Marika. A „cigánykerék-királynő” a sokféle csoda mellett bravúrosan megmutatja, hogyan tud repülni egy nagyanyó. Varázslatos összeállításban hallhatunk dalokat olyan népszerű rajzfilmekből, mint A dzsungel könyve, az Annie, a Bűbáj, az Oliver, az Oroszlánkirály és a Süsü, a sárkány, ezenkívül Offenbach, Mozart, Kacsóh Pongrác, Huszka Jenő, Szirmai Albert és Kálmán Imre világhírű melódiái is felcsendülnek. Az előadás rendezője Peller Károly.

Sokan várták, így ugyancsak az ünnepi kavalkádban tér vissza Lili bárónő. Huszka Jenő és Martos Ferenc operettjében mindenki mást és mégis ugyanazt akarja: a színésznő a szerzőt, a lány a komornyikot, az apja pedig a grófot. A nagyszerű slágerekkel teli Lili bárónő egyszerre több és kevesebb is egy nagyoperettnél: csupán kilenc színész, egy zenész és egy hihetetlen történet januárban és februárban az Operettszínház Raktárszínházában Béres Attila rendezésében.

Lassan 14 éve, hogy megjelent az Operettszínház színpadán Szabó Magda regénye alapján született nagysikerű musical, az Abigél, most új aspektusból megközelítve a csodálatos szívet melengető, sírós-nevetős történetet, amely nem hiányozhat ünnepi kínálatból. Az előadás Gina, a tizenéves gimnazista lány egy drámai pillanatban történő visszaemlékezése, életének egy meghatározó korszakának újra élése. A fordulatos regény lehetőséget ad egy eddig nem látott színpadi adaptációra. Az előadás rendezője Somogyi Szilárd.

December 17-én és 20-án bepótolhatjuk a Virágot Algernonnak című musical novemberben elmaradt adásait, amelyre természetesen érvényesek a novemberi jegyek. David Rogers és Charles Strouse alkotása a szellemileg visszamaradott harminckét éves Charlie Gordon kitartásáról és szeretetéhségéről szól. A történet egyfajta recept a túlélésre, mese arról, hogy olyasmire is képesek vagyunk, amire nem is gondolnánk. A főszerepben Kerényi Miklós Máté. Az előadás rendezője: Somogyi Szilárd. És ami nélkül nincs ünnep: az év legszebb időszakában ismét a Budapesti Operettszínház színpadán a világ egyik leghíresebb klasszikus balettje! Színházunk és a Magyar Táncművészeti Egyetem együttműködésében a Diótörő főszerepeiben több korosztály, köztük az Egyetem végzős növendékei is színpadra lépnek. Az előadás karmesterei Pfeiffer Gyula és Dobszay Péter, rendezője ifj. Harangozó Gyula. Interjú Rotter Biankával:

És végül búcsúztassa 2021-et a Budapesti Operettszínház művészeivel! Zenés utazás során, óévbúcsúztató gálán a legnépszerűbb operett- és musical dallamokkal, pezsgős koccintással és a Budapesti Operettszínház művész sztárjaival találkozhatnak a nézők! Az előadás rendezője Bori Tamás.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
163FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb