13.3 C
Budapest
csütörtök, április 18, 2024
hirdetés

Álmomban megcsaltál Feydeau-Hennequin darab a Tháliában

Fotó: Thália Színház/Bodnár Zsófia

2021. május 15-én kerül először színre a Thália Színházban az új Feydeau-Hennequin darab, az Álmomban megcsaltál, főszereplői: Csőre Gábor, Gubás Gabi és Zayzon Zsolt.

A történet  napjainkban játszódik a Francia Riviérán, ahol egy gondtalan boldogságban élő házaspár életébe csöppenünk bele. Angéle, az első férje után milliomossá vált, rendkívül vonzó nő és Marc, a magabiztos tévéshow-sztár élete egészen álomszerű. Épp tengeri panorámás luxusvillájuk okosotthonná alakításának utolsó simításainál tartanak, hogy életük még tökéletesebbé válhasson, amikor Angéle azt álmodja, hogy férje megcsalja…

„A darabban én játszom Angéle-t, nagyon szeretem, közel áll hozzám. Okos, érzékeny, tisztességes, van tartása és helyén van a szíve – nagyon jó kis karakter, sok színt tudok megmutatni benne. Angéle szerelmes a férjébe, gyermeket szeretne, hogy családjuk így legyen teljes, és nagyon készül az estére, amikor minden adott ahhoz, hogy a fogantatás megtörténhessen – meséli Gubás Gabi az előadás női főszereplője.

Azonban egy furcsa álom miatt a nő fejébe fészkeli magát egy gondolat: álmai férfija talán mégsem annyira hűséges hozzá. Nem rest és úgy dönt utánanéz kicsit Marcnak, követi pár napig, még a stúdióba, a show felvételére is. Innen kapcsolódik be a sztoriba a néző.

A férjet alakító Csőre Gábor most dolgozik először színpadon Gubás Gabival. „Marc, akit én játszom, egy kedves, rendes ember, nagyon szereti a feleségét. Nem sikerült neki a színészi pálya – ami kiderül –, viszont  nagyon jó műsorvezető lett belőle. A saját törvényei szerint él. Hitvallása: nem fogok csak azért igazat mondani, hogy mindenkinek szar legyen” – meséli.

A bonyodalmakat tetézik Bonneau, a ravasz építési vállalkozó és Moraru, a román vendégmunkás, villanyszerelő, akik épp a telefonról irányítható otthonban „működés közben” felmerülő problémákat próbálják orvosolni. Továbbá feltűnik Simon is – Angéle első férjének barátja –, aki most érkezik haza Kínából, és aki reménytelenül szerelmes az asszonyba.

Használ a kapcsolatnak a féltékenység? Árt a kapcsolatnak a megcsalás? El lehet menni a „nagy Ő” mellett? Kétszer is? Ha férfi és nő értik egymást, abból csodálatos angol tragédiák születnek. Ha nem értik egymást, a legjobb francia vígjátékok. Szereplők: Gubás Gabi, Csőre Gábor, Zayzon Zsolt, Vida Péter, Tóth Eszter, Nagy Viktor, Tamási Zoltán. Rendező: Kelemen József.

Bemutató: 2021. május 15.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb