A TranzDanz 2021. március 6-án, szombat este mutatja be legújabb, a magyar néptáncból ihletet merítő kortárs táncelőadását a TRIP WebSzínházában. A koreográfus Kovács Gerzson Péter Harangozó és kétszeres Lábán Díjas, Az Év legjobb alkotója díjat elnyert koreográfus előadásában a tranzit, azaz a nem-hely tematikáját helyezi fókuszba. A tranzit ideiglenes világában bárki bárkivel összefuthat, itt él a véletlenszerű találkozások, kalandok szereplője, az utazó, aki az emlékei, a vágyai és talán a jövő felidézésével tölti ki a non-place ürességét… 

Kovács Gerzson Péter táncművész, koreográfus és látványtervező, a TranzDanz kortárs táncegyüttes vezetője közel négy évtizede meghatározó alakja a magyar táncéletnek. Az általa létrehozott táncnyelv részben néptáncos múltjából ered, részben kortárs technikák innovatív alkalmazásával alkot egyedi és összetéveszthetetlen mozdulatvilágot. A TranzDanz motívumai között egyaránt fedezhetünk fel utalásokat az archaikus kultúrák jelképeire és a ma bennünket körülvevő globalizált világ képeire. A mozgás és a zene ötvözése mellett, performanszaik gyakran multimédia jellegűek: meghatározó bennük a vizuális-, az akusztikus- és a mozgás-elemek játékos dinamikája. Egyéni hangvételű, markáns előadásaikkal Kovács Gerzson Péter és a TranzDanz társulat vitathatatlanul a magyar kortárs tánc szcéna egyik fontos tényezőjévé váltak.

SZÍNLAP

„Ha egy helyet tudunk definiálni identitása, viszonylagossága és történelme alapján, egy területet, amelynek sem identitása, sem viszonylagossága és történelme sincsen, definiálhatjuk úgy, mint nem-hely.”(Marc Augé) 

Táncosok: 
Bacsó Lilla 
Darabos Péter  
Gera Anita 
Szabó Zsombor 
Tókos Attila 
Tőkés Imola 

Az utazó hangja: Andrew Hefler
Zene: Kovács Jeromos 
Jelmeztervező: Ocskó-Kü Kata 
Dramaturg: Fabacsovics Lili
Koreográfus, látványtervező: Kovács Gerzson Péter 

További információ: https://tripart.hu/hu/eloadas/a_webszinhaz_bemutatja_tranzdanz_tranzit