Egy tragikomédia, amelyben magunkra ismerhetünk.

Hanoch Levin egyik leghatásosabb darabja, a Krum tele van életszeretettel és humorral, miközben fájdalmasan őszintén beszél a legfontosabb dolgokról: a fiatal generáció kiúttalanságáról, a szerelemről, a magányról, az élet élhetetlenségéről és a be nem teljesített vágyakról. Bár a színdarab 1975-ben íródott, de semmit nem veszített frissességéből és aktualitásából, így az utóbbi években újra felfedezték maguknak nagy európai színházak, és több országban is sikerrel játsszák. Valló Péter rendezését, mely a darab magyarországi ősbemutatója lesz, október 7-én mutatják be a Pesti Színházban. A főbb szerepekben Wunderlich József, Nagy-Kálózy Eszter, Ötvös András, Hegyi Barbara, Seress Zoltán és Szilágyi Csenge látható.

A Krum magyarországi ősbemutatóját Valló Péter állítja színpadra. „Ez a darab lényegében azt a kiüresedést, kiábrándultságot mutatja be fiatalok történetén keresztül, amit az 1968-as diáklázadások és az azt követő folyamatok okoztak a világban. Furcsa mód ez a történet, ezekről a jövőkép nélküli, motiválatlan fiatalokról manapság újra a legégetőbb problémává vált. Erősen reflektál arra, ahogy az Y és Z generáció, hogyan válik kilátástalanságot érző, sokszor antidepresszánsokon élő nemzedékké. De azt sem hagyja figyelmen kívül, hogy ebben a folyamatban mi a feladata és felelőssége a szülők nemzedékének. A szerző különös képessége, hogy ez a nehéz történet mégis humorral van tálalva, és csodálatos szerepek vannak beleírva. Abban bízom, hogy ez az előadás a drámaisága mellett élvezetes, szórakoztató és sokrétű színházi estét ad majd a nézőknek.”

A Krum az egész évadban látható a Pesti Színházban, októberben 7-én, 8-án, 12-én, 19-én és 31-én, illetve novemberben 12-én és 16-án.

Az előadás a „The Hanoch Levin Institute of Israeli Drama” engedélyével jött létre.

További információ: https://www.vigszinhaz.hu/Krum_1