Az Anima Musicae Kamarazenekar 2021. szeptember 9-én kezdi új évadát a Nádor Teremben, a Vendégségben az Animánál sorozat nyitóestjével. Az esten Rolla János, Kossuth-díjas hegedűművész lesz az együttes vezetője, aki az alkalomra Mozart kedvelt és kevésbé ismert műveiből válogatott.

Az Anima Musicae és Rolla János kapcsolata a fiatal zenekar születéséig nyúlik vissza, ugyanis G. Horváth László, az együttes művészeti vezetője az ő egyéniségének hatására, a Liszt Ferenc Kamarazenekar példájára alapította meg társaival 2010-ben vonós kamarazenekarát. Az azóta számos hazai és nemzetközi sikert elért Anima Musicae mindmáig lelkesen dolgozik együtt évente több alkalommal a kamarazene mesterével. A generációk találkozásának, a magyar kamarazenekari hagyomány továbbélésének lehet tanúja a közönség a következő koncerten is, hiszen Rolla János ennek a tradíciónak a leghitelesebb tolmácsolója: alapító tagként részt vett a Liszt Ferenc Kamarazenekar létrehozásában, 1979-től pedig közel negyven évig állt az együttes élén mint művészeti vezető.

A sorozat további állomásainak vendégei Oláh Vilmos, Alexandre Dimcevski, Kováts Péter, Kalló Zsolt hegedűművészek, valamint Érdi Tamás zongoraművész és Csordás Klára énekművész lesznek.

Vendégségben az Animánál – Nádor/1.
Rolla János és az Anima Musicae
2021. szeptember 9., csütörtök 19.00

Műsor:
W.A.Mozart: B-dúr Cassation kv 63a/99
W.A.Mozart: G-dúr Cassation kv 63
 – szünet –
W.A.Mozart: 6 Ländler kv 606
W.A.Mozart: A-dúr szimfónia kv 201

Hangversenymester: Rolla János