16.8 C
Budapest
kedd, május 21, 2024
hirdetés

A Duna Művészegyüttes februárban és márciusban is színpadra lép a Szépséges Mezőség című előadásával

A Duna Művészegyüttes az erdélyi Mezőség színes zenei és tánckultúráját idézte meg októberben bemutatott új előadásában, melyben monumentális, mozgatható díszletelemek és szemet gyönyörködtető fénytechnika emlékeztette a közönséget a Mezőség dombságaira. A közönség vastapssal ünnepelte a premiert, amely mind a táncosok mind a rendező, koreográfusok munkáját dicsérik. A bemutatóra készülve több kiváló szakember segítette az Együttes munkáját: a darab Kocsis Enikő, Fitos Dezső, Farkas Tamás és Juhász Zsolt koreográfiáira épül. Az előadást 2022 év elején kétszer is láthatja a közönség a Müpában, melyben olyan közreműködők szerepelnek, mint Navratil Andrea Liszt-díjas, Kacsó Hanga Junior Prima-díjas népdalénekes vagy Tóth Károly színművész.

A nagysikerű „Szerelmünk, Kalotaszeg” előadás után a Duna Művészegyüttes folytatni kívánta a tájegységre szűkített műsorszerkesztési elvet, ennek szellemében készült az erdélyi Mezőségről szóló bemutató, amelyre az Együttes már az új, felújított székházában készülhetett.A színpadkép alapvetően a mezőségi dombságot jeleníti meg. Monumentális, gurítható dobogókat láthatnak a nézők, melyek felületeit vetítéssel színezik, egy korszerű fényfestési technológiával.

2022-ben a Duna Művészegyüttes fennállásának 65. jubileumát ünnepli, ez alkalomból többek között egy gálaműsorral és új bemutatóval is készülnek, de Szépséges Mezőség című előadásuk is méltó módon illeszkedik a jubileumi időszakba.

2022. február 19-én és március 30-án az is megnézheti az előadást, aki októberben lemaradt volna, hiszen a Müpában újra látható lesz.

A „Szépséges Mezőség” című előadás bemutatója a Liszt Ünnep Nemzetközi Kulturális Fesztivál programjaként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
163FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb