25.2 C
Budapest
kedd, július 23, 2024
hirdetés

A 2022-es év utolsó bemutatói a Katonában

2022 decemberében három bemutatót tartott a Katona József színház. A Sufniban Bagossy Júlia rendezésében a Médeia-t, Kamrában Tarnóczi Jakab rendezésében a Magányos embereket, a nagyszínpadon pedig a Tíz eszkimót láthatta a közönség, amit Máté Gábor vitt színre.

Médeia

Szereplők: Pálos Hanna, Bányai Kelemen Barna, Kanyó Kata e.h., Jakab Balázs e.h., Pásztor Dániel e.h.

Rettentő vicces, klausztrofób, mozgalmas és evidens dolog családban élni. Gyerekkoromban csigalassúsággal telt az idő. Egy fényfolt megvizsgálása a szőnyegen, vagy mire középsősből végre nagycsoportos lettem..Egy videóban azt kérdezi tőlem apám, mit csinál egy színházrendező és azt mondom: nem tudom. Mostanában kezdem sejteni, az idő is nagyon felgyorsult és már nem ülünk egy rakáson.” (Bagossy Júlia)

Magányos emberek – Családi együttlét

Szereplők: Rajkai Zoltán, Pelsőczy Réka, Lengyel Benjámin, Tóth Zsófia, Béres Bence, Mentes Júlia

A kísérlet tárgya egy magyar család, illetve négy, önálló életét éppen elkezdő fiatalember néhány nyárvégi, feszültségekkel teli napjának érzékletes bemutatása. A történet alapvetően hat ember összezártságából eredő konfliktusainak stációit járja végig. A kísérlet tárgya továbbá, hogy az audiovizuális hatások éppen olyan fontosak legyenek az előadásban, mint az elhangzó párbeszédek.” (Tarnóczi Jakab)

Tíz eszkimó

Szereplők: Bezerédi Zoltán, Fullajtár Andrea, Szirtes Ági, Mészáros Béla, Péter Kata m.v., Vizi Dávid, Tasnádi Bence, Pálmai Anna, Gloviczki Bernát e.h.

„…gyerekeik külföldön élnek. A család itthon maradt része meglehetősen jó körülmények között, egy budai kertes házban lakik. Egyetlen este lesz számunkra érdekes, mikor majd betoppan Kata és Béla, azután váratlanul Anna és Bence. Dávid, Szike szolgája pedig sűrűn töltögeti a jobbnál jobb italokat.” (Máté Gábor)

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
169FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb