19.1 C
Budapest
vasárnap, június 16, 2024
hirdetés

A 16 éves kanadai Kevin Chen nyerte a Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny fődíját

A szombati döntővel véget ért a nagy hagyományokkal rendelkező Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny hivatalos versenyprogramja a Zeneakadémián. A világ számos pontjáról érkező 72 jelentkező közül 22-en tudtak élőben bemutatkozni a közönség előtt. A 2021. szeptember 13-tól zajló első és második fordulót, valamint az elődöntőt követően négyen jutottak a fináléba, ahol ketten Liszt A-dúr zongoraversenyét, ketten az Esz-dúr zongoraversenyt adták elő a Vajda Gergely által vezényelt Nemzeti Filharmonikusok kíséretében.

Kovács Gergely

A világsztárokból álló, rangos nemzetközi zsűri végül a 16 esztendős, kanadai Kevin Chent találta a legjobbnak, így a tanulmányait a Calgary egyetemen végző, már több korábbi versenyen is győztes fiatalember nyerte el a 30 ezer eurós fődíjat. A második helyen az olasz Giovanni Bertolazzi végzett, míg a harmadik helyezett a magyar Kovács Gergely lett, aki egyébként a döntő után leadott szavazatok alapján a közönségdíjat is hazaviheti a ma esti díjátadó gála után. Az EMMI által felajánlott  különdíjat a zsűri a finálé negyedik résztvevőjének, a grúz Tamta Magradzének ítélte oda.

A  finalisták a jelentős pénzdíjak mellett  több mint ötven koncertre kaptak lehetőséget  hazai és külföldi zenekarok, koncerttermek meghívására.

További részletek: filharmonia.hu
A verseny fordulói, valamint a döntő felvételei a Filharmónia Youtube-csatornáján visszanézhetők.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
166FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb