2021. november 20. és 26. között, idén tizedik alkalommal rendezik meg a Bethlen Téri Színházban a 7. kerület névadója, Erzsébet királyné – népszerű nevén Sissi – neve napja köré szervezett egyhetes táncfesztivált, a Sissi Őszi Tánchetet. 
A tánchét idén is a vidéki táncműhelyeket állítja középpontba; a meghívottak közt szerepel a GG Tánc Eger, a Miskolci Balett, a Székesfehérvári Balett Színház és a Győri Művészeti Szakgimnázium is. A színházi program a házigazda Közép-Európa Táncszínház bemutatójával indul november 20-án, majd egy másik előadásukkal zárul 26-án pénteken. A fesztiválon kiemelt figyelmet kapnak a fiatal tehetségek koreográfusként és előadóként egyaránt. 

„Különösen fontos lett számunkra ez a 10. jubileumi tánchét. Büszkék vagyunk arra, hogy minden évben megtartottuk, még tavaly is, amikor rekord idő alatt kellett a nulláról újraszerveznünk és az online térbe áttenni a fesztivált. Most pedig örülünk, hogy ismét élőben találkozhatunk a közönséggel. Természetesen a javasolt óvintézkedéseket betartva, de annál nagyobb szeretettel látunk újra minden táncszeretőt az előadásokra.” – mondta Szögi Csaba, a Bethlen Téri Színház művészeti igazgatója, majd hozzátette:

„Évről évre picit mindig alakul és meg-megújul, de alapvetően a kezdetek óta ugyanaz áll a SŐT7 középpontjában: a vidéki táncműhelyek bemutatása. És bár ugyanezek a magas színvonalú, remek táncegyüttesek – mint az egri, a miskolci vagy a székesfehérvári társulatok – Budapesten megfordulnak igazi, nagyszínházi produkcióikkal, bizonyos előadásoknak éppen a Bethlen kamaraszínházi, mondhatni intim tere áll jól. Mert itt még az utolsó sorból is hallani a lábak földön csúsztatását, érezni a táncos mozgásának szelét, hallani a szuszogást. Ez teszi igazán közelivé és különlegessé az összes itteni előadást.”

A SŐT7 programja a Bihari János Táncegyüttes – a fesztivál kerületi díszvendége – 65 éves ünnepi műsorának vetítésével, illetve a fesztivál nulladik napján, november 19-én az Eifert János mesterkurzus: Mester és tanítványai című, táncos témájú fotókiállításával egészül ki. A kísérőprogramok ingyenesen látogathatóak.  

Részletes program: 

2021. november 20. szombat 19.00 
Közép-Európa Táncszínház: 30 éves a V4 – Ifjú Koreográfusok Fóruma 
Magda Skowron The Lungs of the Earth című munkabemutatója  

2021. november 21. vasárnap 19.00 
Győri Tánc-és Képzőművészeti Szakgimnázium: Táncpaletta 
válogatás a növendékek munkáiból  

2021. november 22. hétfő 19.00 
GG Tánc Eger: Beethoven V.  
Koreográfus: Roberto Galvan 

2021. november 23. kedd 19.00 
Miskolci Balett: A helység kalapácsa 
Koreográfus-rendező: Kozma Attila  

2021. november 24. szerda 19.00 
Székesfehérvár Balett Színház: Aritmia  
egyfelvonásos előadás közönségtalálkozóval 
Koreográfus: Egerházi Attila 

2021. november 26. péntek 19.00  
Közép-Európa Táncszínház: Ambíció-est 
A társulat tagjainak szóló előadásai 

Kísérőprogramok: 

2021. november 19. péntek 18.00 
Mester és tanítványai fotókiállítása – Eifert János mesterkurzus 
November 19-én Eifert János és a kiállítók tárlatvezetésével nyílik meg a kiállítás.   

2021. november 25. csütörtök 19.00 
Bihari 65 – filmvetítés 

A Bihari János Táncegyüttes ünnepi műsorának vetítése. 

A fesztivál ideje alatt a Mester és Tanítványai – Eifert János mesterkurzus fotókiállítás az előadások előtti egy órában látogatható a Bethlen Galériában. 

A kísérőprogramok ingyenesek. 

Jegyek: 
Teljesárú jegy: 2500.-  
Támogatói jegy: 5000.- 
Kedvezményes jegy (7.kerületi, diák és nyugdíjas): 2000.-