Több száz kulturális központban és művelődési házban, köztük már nyolc határon túli településen is  várják országszerte a legtöbb helyen ingyenes, változatos és értékes programokkal az érdeklődőket február 14. és 16. között a Kultúrházak éjjel-nappal rendezvénysorozat alkalmából.

Több száz helyszínen, ezernél is több programmal várják az érdeklődőket a jövő hétvégén. A programsorozat az ország számos művelődési házának részvételével zajlik majd, akik az esemény hivatalos weboldalán (www.kulturhazak.hu) folyamatosan regisztrálják programjaikat. Lesznek hagyományosnak mondható táncházak, népzenei és néptánc találkozók, farsangi programok. Többek között 32 youtuberrel lehet találkozni Soltvadkereten a Gyöngyház Kulturális Központban, a Pataki Művelődési Házban társasjátékok tucatjaival várják  az érdeklődőket, Keszthelyen az Ismerős Arcok ad koncertet a Balaton Kongresszusi Központ és Színházban, míg Újpesten Pál Feri atya, mentálhigiénés szakember a párkapcsolati kommunikációról és konfliktuskezelésről tart előadást az UP Újpesti Rendezvénytérben. Árnyékok játéka címmel Kerekegyházán a Katona József Művelődési Házban családi workshopra várnak korosztálytól függetlenül mindenkit, és az elkészítés után ki is lehet próbálni a saját árnyfigurákat. Sajátosan ötvözi a szépirodalmat a popkultúrával, a színházat a rapzenével a szombathelyi AGORA-Művelődési és Sportház slam poetry estje, míg Pápán a Huszár Közösségi Házban interakatív robotika bemutató és lego-technic kiállítás várja a programozás iránt érdeklődő gyerekeket, ahol a robotirányítás alapjaival ismerkedhetnek meg. Bölcskén QR túra címmel QR-kódok segítségével rendeznek helytörténeti vetélkedét, míg Budafokon a Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központban a gyerekek nagy kedvence, Farkasházi Réka és a Tintanyúl lép majd a színpadra.

A Kultúrházak éjjel- nappal akció keretén belül Bécstől Eszékig nyolc határon túli település is becsatlakozik idén a programsorozatba a Csoóri Sándor Alap támogatásának köszönhetően. Bécsben, a felvidéki Komáromban, az erdélyi Nagybányán és Nagyszebenben, a kárpátaljai Tiszapéterfalván, a délvidéki Lendván, Szabadkán és Eszéken a magyar népzene jeles képviselői a Bellő Zenekar, a Rozsdamaró Zenekar, valamint a Kokas Banda húzza majd a talpalávalót az eseménysorozat részeként megrendezendő táncházakban.

A rendezvény facebook-oldalán (www.facebook.com/kulturhazak/) kifejezetten a nagyközönségnek szóló játékot is meghirdettek a szervezők, ahol a szerencsések 15 ezer forint értékű ajándékkártyákat nyerhetek, amelyeket Feldobox kulturális élményajándékra tudnak majd felhasználni.