Fotó: Gergely Bea

Alacsonyan száll a repülő az Operett színpadán

Fotó: Gergely Bea2018. december 04. kedd, 20:57

Több mint negyven év elteltével november 30-tól ismét látható Fényes Szabolcs rendkívül népszerű revüoperettje, a Maya a Budapesti Operettszínház színpadán.

Rendkívül látványos színpadi megoldásokat láthattunk a Maya revüoperett bemutatóján. A történet egy féltékenységi krimiként indul, majd egy repülő szárnyára felkapaszkodva átruccanhatunk egyenesen Afrikában, ráadásul a színpadi megoldásnak köszönhetően, rendkívül élethű utazásban lehet részünk. A párizsi lokálok csillogó világa után hirtelen átcsöppenünk a francia idegenlégió szürke, de annál izgalmasabb területére, ahol a megrázó krimi után egy bonyolult szerelmi szál is kibontakozik előttünk. Egy biztos a színészek állhatatos munkájának köszönhetően kevés időnk van unatkozni. A nézők az egyik fantasztikus élcelődő megjegyzést még ki sem heverték, de gyorstüzelő puskaként érkezik a következő. Ilyenkor sajnálja az ember, hogy ezeket a jó kis mondatokat - hogy soha el ne felejtse - hirtelen nem tudja lejegyzetelni, de mindenesetre a rekeszizmoknak nagyszerű edzésnek bizonyul.

A címszerepet Fischl Mónika és Bordás Barbara alakítja, akik olyan elődök nyomában járnak, mint Karády Katalin, Honthy Hanna, Lehoczky Zsuzsa és Almási Éva.

A Maya című revüoperett átdolgozója a rendező, Réthly Attila mellett a jogtulajdonos Gém György, G. Dénes György "Zsüti" fia, aki rendszeres szerzőtársa volt Fényesnek. A mostani előadás zenei vezetője Bolba Tamás.

A két Charlie-t Dolhai Attila, illetve Gömöri András Máté alakítja. Barbaraként Szendy Szilvi és Gubik Petra lép színpadra, aki ezzel a szubrett szereppel debütál az operett műfajban. Madeleine-ként Auksz Éva és Dancs Annamari mutatkozik be, mellettük Dixiként Kiss Zoltán és Laki Péter brillíroz. Brasch Bence és Kocsis Dénes formálja meg Rudit. Csuha Lajos és Oláh Tibor lesz a varietéigazgató, Mészáros Árpád Zsoltnak pedig különleges szerepkombinációt talált ki Réthly Attila; az első felvonásban feltűnő Gorillát és Bambót, a vajszívű zenebohócot egyaránt ő játssza majd, szintén Gorilla lesz Laklóth Aladár, míg a másik Bambó szerepében Földes Tamást láthatják majd a nézők. Az előadás további szereplői: Petridisz Hrisztosz, Miklós Attila, Langer Soma, Péter Richárd és Csere László.

A táncokért a koreográfus Lőcsei Jenő, a látványvilágért Khell Csörsz díszlettervező és szép, színes ruhákért Velich Rita jelmeztervező felel. A zenei vezető, Bolba Tamás mellett a másik karmester Dinyés Dániel, karigazgató Szabó Mónika. A hangszerelésben az előadás karmesterein kívül Fekete-Kovács Kornél és Podráczky Ákos működött közre.   

Horváth Erika 
Utoljára frissítve:kedd, 04 december 2018 22:24
FRISS
AJÁNLÓ


Méneseknek nyargaló futása Méneseknek nyargaló futása
Aki eddig is a lovak szerelmese volt, az ez által a könyv által csak még mélyebb kapcsolatot fog kiépíteni, aki…
Mindenkit körülvesz és megejt Mindenkit körülvesz és megejt
A reklámot alapjában véve a legtöbb ember gyűlöli, mégis nehezen képzelhető el nélküle bárminemű termék vagy szolgáltatás sikeres értékesítése. S…
Van, aki már sejti a jövőt Van, aki már sejti a jövőt
Nem elég a remek gondolatokat megfogalmazni, azt úgy is kell eljuttatni az olvasóhoz, hogy befogadása élvezetes legyen, mondanivalója pedig kihívást…
Hómezők hősei Hómezők hősei
Az ember már csak olyan teremtménye a természetnek, hogy szinte soha nem képes kielégíteni a kíváncsiságát, mindent meg akar ismerni,…  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató