Lajkó Félix koncertje a BOK Csarnokban

Lajkó Félix koncertje a BOK Csarnokban2018. október 10. szerda, 19:49

Lajkó Félix új zenekarát és új szerzeményeit mutatja be a novemberi 29-ei koncertjén a BOK Csarnokban. A művész egy videóban fedte fel az eddig titokban tartott felállást, amelyben remek zenészek lesznek a társai.

Lajkó Félix, a zabolázhatatlan virtuóz mindig is különleges érzékenységgel hat a lélekre. Tehetségét és zenéhez való elköteleződését már évtizedek óta élvezhetjük különböző formációkban. Hallhattuk már szólóban, duóban, trióban, klasszikus és világzenei műfajban, hegedűn, citerán, fütyülve, suttogva, de révületet keltő trance-ben is. Idei évzáró koncertjén új kihívásokat keres és talál a muzsikában: új zenei szövettel, új zenésztársakkal, ismét percről percre meglepve közönségét.
 
A legendás hegedű- és citeravirtuóz ebben az évben többet volt úton, mint itthon. Nemrég tért haza Portugáliából, indul Vicenzába, majd Tokió, Varsó és Baku következik a sorban, ahol szólóban és más művészek meghívására egyaránt fellép. Az elmúlt években számos zenésztárssal inspirálták egymást világszerte a szimfonikus zenekari felállástól az elektronikus zenén át a népzenei formációkig. Félix muzsikájával a műfajok közötti határok eltűnnek, csak a végtelen zene marad, egy magasszintű univerzális kommunikáció ember és ember között, amely legmélyebb gyökereinkből táplálkozik.
 
Zenéje sajátosan egyedi és sajátosan a miénk, visszanyúlva zenei hagyományainkhoz. Ezt a végtelen zenei forrást mutatja be koncertjein közönségének bárhol is lép fel a világban.
 
Az új felállásban Sidoo Attila gitározik, vele Lajkó Félix már többször lépett fel, duóban is szívesen játszanak együtt. A barokk, kortárs és arab muzsikákban egyaránt otthonosan mozgó, zeneileg nyitott és extravagáns Kertész Endre csellózik, és a számos formációból ismert Czirják Tamás dobol. A nagybőgőnél Barcza Horváth Józsefet, a hazai jazzvilág egyik unikumát hallhatjuk, Bizják Gábor, az Első Pesti Rackákból ismert fúvós kürtön játszik és Mazura János a klasszikusban, jazzben, világzenékben egyaránt aktív zenész tubázik.
 
A felállás:

Sidoo Attila - gitár
Kertész Endre - cselló
Czirják Tamás - dob
Bizják Gábor - kürt
Mazura János - tuba
Barcza Horváth József - nagybőgő

Hangmérnök: Kopcsik Márton és Nóniusz Gábor (Bresaola Studios, Budapest)
Videó: Boris Kopilovic
Utoljára frissítve:szerda, 10 október 2018 20:56
FRISS
AJÁNLÓ


Méneseknek nyargaló futása Méneseknek nyargaló futása
Aki eddig is a lovak szerelmese volt, az ez által a könyv által csak még mélyebb kapcsolatot fog kiépíteni, aki…
Mindenkit körülvesz és megejt Mindenkit körülvesz és megejt
A reklámot alapjában véve a legtöbb ember gyűlöli, mégis nehezen képzelhető el nélküle bárminemű termék vagy szolgáltatás sikeres értékesítése. S…
Van, aki már sejti a jövőt Van, aki már sejti a jövőt
Nem elég a remek gondolatokat megfogalmazni, azt úgy is kell eljuttatni az olvasóhoz, hogy befogadása élvezetes legyen, mondanivalója pedig kihívást…
Hómezők hősei Hómezők hősei
Az ember már csak olyan teremtménye a természetnek, hogy szinte soha nem képes kielégíteni a kíváncsiságát, mindent meg akar ismerni,…  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató