Idén már 46. alkalommal vár Tokaj!

Idén már 46. alkalommal vár Tokaj!2018. augusztus 03. péntek, 09:54

Több mint négy évtizede várja látogatóit a Tokaji Írótábor, ahol amellett, hogy az irodalmi alkotók, és az irodalom után érdeklődők személyesen is találkozhatnak, elbeszélgethetnek egymással, színvonalas előadásokon, koncerteken vehetnek részt. S persze Tokaj lévén a helyszín, élményteli borkóstoló is várja őket.

Az idei év táborának témaválasztása az első világháború a magyar irodalomban és a művészetekben. Egy Ady Endre kötet címét választotta ezért a Tokaji Írótábor elnöksége mottóul az idei rendezvénynek: Halottak élén.

Tudjuk jól, hogy a "Nagy háború" nem csak politikai változásokat hozott Magyarország, a magyarság életében, de irodalmi, művészeti nagyjainkat is mélyen megérintette, alkotásra ösztönözte. Ady Endre, Babits Mihály, Kassák Lajos, Krúdy Gyula, Molnár Ferenc, Móricz Zsigmond, Tersánszky Józsi Jenő – néhány olyan név a legnagyobbak közül, akik valamilyen formában reflektáltak életük egyik legmeghatározóbb, s egyúttal legborzasztóbb élményére.

Az idei tábor a művészet és a háború kapcsolatát elemzi, egyrészt az egyéni sorsok, másrészt emberi egzisztenciális kérdések tekintetében, az irodalom, a művészetek szemszögéből.Helyszíne Tokajban a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium lesz, időpontja 2018. augusztus 16 – 19. (csütörtök, péntek, szombat, vasárnap). Az érdeklődők jelentkezhet postai - 4220 Hajdúböszörmény, Deák Ferenc utca 2. - vagy elektronikus úton - Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. - Papp-Für Jánosnak, a Tokaji Írótábor titkárának nevére címzett levélben. Szóbeli felvilágosításra érdeklődésre a 06-30/814-3799 telefonszámon van lehetőség.

A jelentkezési űrlap letölthető a http://www.tokajiirotabor.hu/46-tokaji-irotabor-jelentkezesi-urlap/ weboldalról jelentkezési határidő augusztus 10.

T.T.
Utoljára frissítve:péntek, 03 augusztus 2018 23:14
FRISS
AJÁNLÓ


Méneseknek nyargaló futása Méneseknek nyargaló futása
Aki eddig is a lovak szerelmese volt, az ez által a könyv által csak még mélyebb kapcsolatot fog kiépíteni, aki…
Mindenkit körülvesz és megejt Mindenkit körülvesz és megejt
A reklámot alapjában véve a legtöbb ember gyűlöli, mégis nehezen képzelhető el nélküle bárminemű termék vagy szolgáltatás sikeres értékesítése. S…
Van, aki már sejti a jövőt Van, aki már sejti a jövőt
Nem elég a remek gondolatokat megfogalmazni, azt úgy is kell eljuttatni az olvasóhoz, hogy befogadása élvezetes legyen, mondanivalója pedig kihívást…
Hómezők hősei Hómezők hősei
Az ember már csak olyan teremtménye a természetnek, hogy szinte soha nem képes kielégíteni a kíváncsiságát, mindent meg akar ismerni,…  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató