Kép forrása: Anna Grand Hotel

Balatonfüreden ad koncertet a világhírű magyar származású gitáros

Kép forrása: Anna Grand Hotel2018. július 06. péntek, 22:55

Virtuóz játékával az Egyesült Államokban és Európában is komoly hírnevet szerző gitáros, zeneszerző, AG Weinberger nagyon ritkán látható Magyarországon, idén nyáron viszont több lehetősége is lesz a közönségnek, hogy élőben lássák koncertjét. Az Erdélyben született művész különleges nyári showja, a Summer Breeze összesen három alkalommal lesz látható Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben.

A július 12-én debütáló, Summer Breeze névre hallgató koncertjén könnyed, nyári zenei és multimédiás csemege várja a közönséget, melynek részeként AG a különleges hangszerek mesteri megszólaltatása mellett az elmúlt évszázadok fürdőruhadivatjába is bepillantást enged – szerencsére nem mint modell.

A magánéletét és zenéjét is gondosan őrző művész hitvallása szerint ő nem blues zenész, hanem a blues-zal rokon zenész, ennek megfelelően a koncert anyagában a jazz és a világzene is helyt kap, olykor megbolondítva egy kis izgalmas elektronikus körítéssel.

A ritka zenei élményt és a laza, nyári hangulatot csodásan egészíti ki a helyszín, az Anna Grand Hotel mediterrán udvara is, ahol a koncert előtt és után a jeggyel rendelkező vendégek kedvezményesen fogyaszthatnak majd – teljessé téve a balatoni kikapcsolódást. 

Az első koncert 2018. július 12-én 20:30-kor lesz, majd augusztus 10-én és 30-án ugyancsak 20:30-kor ismét lehetőség adódik az élményre. Jegyek az Anna Grand Hotel recepcióján, a jegy.hu oldalon, illetve a koncert előtt a helyszínen kaphatók.

AG Weinberger

AG Weinberger karrierje szülővárosából, Nagyváradról indult, miután már egészen fiatal korában eldöntötte, hogy belőle gitáros lesz. Erdélyi magyarként különösen nehéz dolga volt a szocialista Romániában, azonban ezekből az akadályokból előnyt kovácsolva jutott el odáig, hogy megalakítsa és sikerre vigye az ország első blues zenekarát – majd még néhány további formációt.

A 2000-es években az Egyesült Államokban eltöltött hét év alatt megjárta a műfaj legendás klubjait, olyan zenei óriásokkal állt egy színpadon, mint B.B. King, és egy nagysikerű lemezt is rögzített Nashville-ben.

Bár a blues hazájában szakmai berkeken belül már úgy emlegették, mint „első osztályú, karizmatikus gitárost”, 2006-ban mégis úgy döntött, hogy visszatér szülőföldjére, és az európai koncerthelyszínekre. Azóta a romániai zenei élet csúcsára tört, számos díj és állami elismerés mellett több televíziós és rádióműsort is magáénak tudhat.
Utoljára frissítve:szombat, 07 július 2018 17:34
FRISS
AJÁNLÓ


Az eladás színtiszta pszichológia Az eladás színtiszta pszichológia
Aki látta a Wall Street farkasai című filmet, az bizony – főleg, ha értékesítéssel foglalkozik – néha belesápadt, hogy milyen…
Adjunk a testünknek! Adjunk a testünknek!
Az ember alapvető igénye, hogy ne csak szellemileg, de testileg is lehetőleg a legjobb formában legyen az életkorához képest. Persze…
Mámor élettől, italtól Mámor élettől, italtól
Az életünk különböző szakaszainak megvannak a rájuk jellemző szépségei. A középiskolás és kollégiumi évek a kamaszok egy része számára rózsaszín…
Egy a zsenik közül Egy a zsenik közül
Lehet, hogy csak az egyike a XX. század legjobb magyar íróinak - vagy költőinek - de ahhoz kétség nem férhet,…  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató