Kép forrása: Anna Grand Hotel

Balatonfüreden ad koncertet a világhírű magyar származású gitáros

Kép forrása: Anna Grand Hotel2018. július 06. péntek, 22:55

Virtuóz játékával az Egyesült Államokban és Európában is komoly hírnevet szerző gitáros, zeneszerző, AG Weinberger nagyon ritkán látható Magyarországon, idén nyáron viszont több lehetősége is lesz a közönségnek, hogy élőben lássák koncertjét. Az Erdélyben született művész különleges nyári showja, a Summer Breeze összesen három alkalommal lesz látható Balatonfüreden, az Anna Grand Hotelben.

A július 12-én debütáló, Summer Breeze névre hallgató koncertjén könnyed, nyári zenei és multimédiás csemege várja a közönséget, melynek részeként AG a különleges hangszerek mesteri megszólaltatása mellett az elmúlt évszázadok fürdőruhadivatjába is bepillantást enged – szerencsére nem mint modell.

A magánéletét és zenéjét is gondosan őrző művész hitvallása szerint ő nem blues zenész, hanem a blues-zal rokon zenész, ennek megfelelően a koncert anyagában a jazz és a világzene is helyt kap, olykor megbolondítva egy kis izgalmas elektronikus körítéssel.

A ritka zenei élményt és a laza, nyári hangulatot csodásan egészíti ki a helyszín, az Anna Grand Hotel mediterrán udvara is, ahol a koncert előtt és után a jeggyel rendelkező vendégek kedvezményesen fogyaszthatnak majd – teljessé téve a balatoni kikapcsolódást. 

Az első koncert 2018. július 12-én 20:30-kor lesz, majd augusztus 10-én és 30-án ugyancsak 20:30-kor ismét lehetőség adódik az élményre. Jegyek az Anna Grand Hotel recepcióján, a jegy.hu oldalon, illetve a koncert előtt a helyszínen kaphatók.

AG Weinberger

AG Weinberger karrierje szülővárosából, Nagyváradról indult, miután már egészen fiatal korában eldöntötte, hogy belőle gitáros lesz. Erdélyi magyarként különösen nehéz dolga volt a szocialista Romániában, azonban ezekből az akadályokból előnyt kovácsolva jutott el odáig, hogy megalakítsa és sikerre vigye az ország első blues zenekarát – majd még néhány további formációt.

A 2000-es években az Egyesült Államokban eltöltött hét év alatt megjárta a műfaj legendás klubjait, olyan zenei óriásokkal állt egy színpadon, mint B.B. King, és egy nagysikerű lemezt is rögzített Nashville-ben.

Bár a blues hazájában szakmai berkeken belül már úgy emlegették, mint „első osztályú, karizmatikus gitárost”, 2006-ban mégis úgy döntött, hogy visszatér szülőföldjére, és az európai koncerthelyszínekre. Azóta a romániai zenei élet csúcsára tört, számos díj és állami elismerés mellett több televíziós és rádióműsort is magáénak tudhat.
Utoljára frissítve:szombat, 07 július 2018 17:34bakonyiart.hu

FRISS
AJÁNLÓ


Amerika civiljei fegyverben Amerika civiljei fegyverben
Napjainkban a háborút már nem hadseregek vívják egymással jól elhatárolt frontvonalat képezve az érintkezési területeken. A mai kor katonái bárhol,…
Ne legyünk rabszolgák! Ne legyünk rabszolgák!
Ez a rabság önkéntes, először érdekes és élvezetes, de mint minden szenvedély egy idő után magához láncol, lebénít, és fogva…
A csoda itt kezdődik A csoda itt kezdődik
Amikor az utcánkban megáll egy régi típusú klasszikus autó, és kiszáll belőle egy csinos nő, minden környékbeli férfi szíve hevesebben…
John Lennon levelei és feljegyzései John Lennon levelei és feljegyzései
Tények mentén: Életrajzi adatok: Születési név John Winston Lennon Született: 1940. október 9. Liverpool, Anglia Elhunyt: 1980. december 8.(40 évesen)…

  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató