Fotó: Paksiné Péteri Júlia

Ismét képernyőn a Virtuózok!

Fotó: Paksiné Péteri Júlia

Ismét képernyőn a Virtuózok! Az idén megújultak a díszletek, lesznek után követő előadások, és emellett egy új arcot is köszönthetünk Bősze Ádám partnere Morvai Noémi személyében.

A negyedik évad alapvetően továbbviszi az előző három sorozat hagyományait, emellett lesznek újítások is. ”Például szerintem jót tesz, hogy egy új, modernebb díszlettel megy majd a sorozat. Bizonyára lesznek ifjú tehetségek is, akik olyan sikeresek lesznek, mint Boros Misi”- mondta a  Vaszily Miklós, az MTVA vezérigazgatója.

A Virtuózokat először április 13-án a Múltidéző című produkcióban láthattuk, majd április 20-án 19.30-kor elindul a verseny.  A Duna Televízió és az M5 csatorna képernyőjén is feltűnnek majd a versenyzők. Az adások után az M5-ös csatornán Béli Ádám beszélget a továbbjutókkal, illetve a felkészítő tanárokkal. De új oldaláról ismerhetjük meg Boros Misit önálló rovatában, amely a szombati adások része lesz, ugyanekkor délelőttönként a Bartók Rádió Continuo kísérjük a Virtuózokat!- magazinműsorban Bolla Milán beszélget az előző este eseményiről.

A zsűri tagjai változatlanul Miklósa Erika Kossuth-díjas és Liszt Ferenc-díjas operaénekesnő, Kesselyák Gergely Liszt Ferenc-díjas karmester, Érdemes Művész, a Magyar Állami Operaház tagja, Batta András Erkel Ferenc-díjas és Széchenyi-díjas zenetörténész, egyetemi tanár, Balázs János Liszt- és Junior Prima-díjas zongoraművész, Érdemes Művész és Várdai István Liszt díjas csellóművész lesz. 

Peller Mariann, a Virtuózok licensztulajdonosa a sajtótájékoztatón elmondta: évről évre egyre komolyabb tehetségeket fedeznek fel és a Kis Virtuózok Alapítvány révén segítik őket induló pályájukon, hangszervásárlással, illetve külföldi fellépésekkel.

Kiemelte: a Virtuózok több mint tehetségkutató műsor, amely betölti misszióját, hogy a komolyzene minél több emberhez eljusson. Hozzátette: visszajelzések mutatják, hogy a Virtuózok hozzájárult a zeneiskolai jelentkezések számának növekedéséhez is.

                                                        Paksiné Péteri Júlia


AJÁNLÓ


Négylábú barátaink Négylábú barátaink
A kutya a legtöbb ember szívéhez közel áll, ami nem is csoda, hiszen évezredek óta hűséges társunk. Ha kell, a…
Egy éjszakai beszélgetés drámai következményei Egy éjszakai beszélgetés drámai következményei
Vannak döntések, melyek emberéleteket befolyásolnak. Nagy hatalmú vezetők döntéseikkel, akár népek, nemzetek sorsát is befolyásolhatják. Poncius Pilátus római helytartó döntése…
Mahler - Egy zenei fiziognómia Mahler - Egy zenei fiziognómia
A Mahler - Egy zenei fiziognómia Theodor W. Adorno egyik legismertebb munkája, egyszersmind méltó párja a szerző zenefilozófiai főművének, Az…
Eszterhai Katalin: Légy az élet csodálója Eszterhai Katalin: Légy az élet csodálója
„Vizsgálgatom az életemet, bennem él a vágyakozás a jóra, és játszom a mindennapjaimat, közben elhiszem, hogy akárhány évesek is vagyunk,…

  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató