A görög nyár jegyében, Zorba, a görög bemutató a Miskolci Nemzeti Színházban

A görög nyár jegyében, Zorba, a görög bemutató a Miskolci Nemzeti Színházban2016. január 05. kedd, 20:05

A nagysikerű Broadway musical, a Zorba, a görög bemutatójára készül januárban a miskolci teátrum. Zorba, az örök vándor, a javíthatatlan romantikus, a bölcs filozófus viszontagságos életét legtöbben Nikos Kazantzakis világhírű regényéből, vagy az Anthony Quinn főszereplésével készült nagyszerű filmváltozatból ismerjük. Musical-feldolgozását a Kabarét és a Chicagót is jegyző szerzőpáros, John Kander zeneszerző és Fred Ebb dalszövegíró írta. Most a Miskolci Nemzeti Színház színpadán elevenedik meg Kazantzakis hőse, a premier mellett pedig számos program és több nyereményjáték is várja a nézőket.

Az előadást Szőcs Artur állítja színpadra, amely alapjául a Broadway musical szolgál. – Az előadást dupla szereposztásban kerül színre, így egészen más Zorbát láthatunk majd Szegedi Dezső és Gáspár Tibor alakításában, vagy éppen Madame Hortense megformálásában Seres Ildikó és Nádasy Erika kettősében.
 
A történet Zorba jellemében a pozitív gondolkodás, az optimizmus erejét mutatja meg, a nehéz körülmények között élő közösségben. – A darabban Zorba elmesél egy történetet Nikonak, az írónak, amikor egy váróteremben találkozott egy törökkel. A két nép között évezredes ellentét feszül, a két férfi nem ismerte a másik nyelvét, mégis elkezdtek beszélgetni: tánclépésekkel. Azt gondolom, hogy ez a történet, és Zorba jelleme azt üzeni nekünk, hogy ha ennyi lehetőségünk van a kommunikációra, akkor hagyjuk haragot, a bosszút, a háborút, és inkább táncoljuk! – hangsúlyozta Szőcs Artur.

Az Alexisz Zorbát alakító Szegedi Dezső elárulta, a filmet még gyerekkorában látta először, így nem igazán emlékezett minden részletre. Most viszont velejéig meg akarja ismerni Zorbát. – Minden szerep komoly kihívásokkal állítja szembe a színészt. Hiszen egy másik ember bőrébe bújva kell úgy viselkednie, mintha az a másik lenne. Zorba temperamentuma és az optimizmusa közel áll hozzám, de hogy ezt mennyire sikerül a színpadon visszaadnom, azt majd a néző fogja eldönteni – tette hozzá a színművész.
 

Óriás szirtaki és Kocsmatúra Zorba módra

A Zorba, a görög bemutatójához számos program és több nyereményjáték is kapcsolódik, melyeket a Rádió M, a Helynekem, az IBUSZ, a Görög Kisebbségi Önkormányzat és a MiKom közösen szervez. Január 9-én este 8 órától megidézzük a görög nyarat Miskolc belvárosában. A színház művészei óriás szirtakira hívják az érdeklődőket a Szinva teraszra, ahol a musical jól ismert zenéjére járják el együtt a görög néptáncot, és űzik el a januári hideget. Aki azonban a helyi szórakozóhelyek melegét választja ezen az estén, azokat is meglepjük a görög hangulattal. A miskolci szórakozóhelyeken felbukkannak majd az előadás szereplői, akik egy görög zenekarral adnak ízelítőt a jól ismert dalokból. A kocsmatúra után közös táncházzal zárul az este a Helynekem romkocsmában.
 

Görög nyaralás és exkluzív színházi élmény!

Nyereményjátékainkon számos értékes ajándék várja az érdeklődőket. A színház facebook oldalán (https://www.facebook.com/miskolcinemzetiszinhaz/) meghirdetett játékon a nyertes az igazgatói páholyból nézheti meg a Zorba, a görög előadását, és betekintést nyerhet a kulisszák mögé! Aki elküldi egy görög nyaraláson készült fotóját az Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre január 10-ig, részt vehet a játékon. Január 11-től megtekinthetőek a beküldött fényképek, a legtöbb lájkot gyűjtő fotó nyeri az exkluzív színházlátogatást! A Miskolci Nemzeti Színház azokra is gondolt, akik még nem jártak Görögországban! Érdemes megőrizni a Zorba, a görög előadásra szóló jegyeket, hiszen egy szerencsés néző görögországi nyaralást nyerhet az IBUSZ Utazási Irodák jóvoltából. Az előadások után írja fel nevét, címét, e-mail címét és telefonszámát a színházjegyére, és dobja be a Nagyszínház előcsarnokában kihelyezett gyűjtődobozba. Az összegyűlt jegyek közül február végén sorsoljuk ki a szerencsés nyertest! A bérletes nézőink automatikusan részt vesznek a sorsoláson!
 

Joseph Stein – John Kander – Fred Ebb:

ZORBA A GÖRÖG

musical két felvonásban

        

Alexisz Zorba                                              
SZEGEDI DEZSŐ
Jászai-díjas 
GÁSPÁR TIBOR
Jászai-díjas

Niko, író                                                        
LAJOS ANDRÁS

Madame Hortense, fogadósnő 
NÁDASY ERIKA
SERES ILDIKÓ Jászai-díjas

Mimiko, mme Hortense szolgája               
MOLNÁR SÁNDOR TAMÁS

Melina, az özvegy                                          
EPERJESI ERIKA

Mavrodani, a falu elöljárója                           
SZATMÁRI GYÖRGY

Manolakosz, az öccse                                    
KOKICS PÉTER

Pavli, a fia                                                     
SOMHEGYI GYÖRGY eh.

Lukasz, rendőrfőnök                                      
VARGA ZOLTÁN

Lemonisz kapitány                                     
FANDL FERENC

Jorgosz                                                         
HEGEDŰS RICHÁRD

Georgisz                                                       
OSVÁTH TIBOR

Delia                                                             
VARGA ANDREA

Atenia                                                          
MOLNÁR ANNA

Szula                                                            
KEREKES VALÉRIA

Zaharia atya                                                
FARKAS SÁNDOR  

Lola, táncosnő                                                               
KOCSIS ANDREA

Marina, táncosnő                                          
SIMONFI ADRIENN

 
Munkások, asszonyok, falu népe, táncosnők

Közreműködik a Miskolci Nemzeti Színház Zenekara, Énekkara, Balett kara

 

Díszlettervező:                      
HORESNYI BALÁZS

Jelmeztervező:                       
KOVÁCS ANDREA

Dramaturg:                            
SLÁRKU ANETT

Zenei vezető:                        
CSER ÁDÁM

Karvezető:                             
REGŐS ZSOLT

Koreográfus:                         
KOCSIS TAMÁS

Ügyelő:                                  
OREHOVSZKY ZSÓFIA

Súgó:                                     
REITER KRISZTINA

Rendezőasszisztens:              
ÉRSEK JUDIT

Vezényel:
CSER ÁDÁM / PHILIPPE DE CHALENDAR


Rendező:
SZŐCS ARTUR

 

Bemutató előadás:      2016. január 15. – Nagyszínház

 

FRISS
AJÁNLÓ


Az eladás színtiszta pszichológia Az eladás színtiszta pszichológia
Aki látta a Wall Street farkasai című filmet, az bizony – főleg, ha értékesítéssel foglalkozik – néha belesápadt, hogy milyen…
Adjunk a testünknek! Adjunk a testünknek!
Az ember alapvető igénye, hogy ne csak szellemileg, de testileg is lehetőleg a legjobb formában legyen az életkorához képest. Persze…
Mámor élettől, italtól Mámor élettől, italtól
Az életünk különböző szakaszainak megvannak a rájuk jellemző szépségei. A középiskolás és kollégiumi évek a kamaszok egy része számára rózsaszín…
Egy a zsenik közül Egy a zsenik közül
Lehet, hogy csak az egyike a XX. század legjobb magyar íróinak - vagy költőinek - de ahhoz kétség nem férhet,…  • Jegyértékesítő partnereink    Impresszum - Kapcsolat | Adatvédelmi tájékoztató