A Kortárs karácsonyi vásáron a domináns festészeti anyag mellett a grafika és a fotó is fontos szerepet kap, melynek képanyagát egy vállaltan szubjektív válogatás során, meghívásos rendszerben, a kvalitásbeli szempontokat szem előtt tartva állították össze a kurátorok: Bánki Ákos képzőművész és Schneller János művészettörténész.

A vásáron idén több mint 100 alkotó háromszáznál is több alkotása szerepel: a festmények mellett közel 60 grafika és számos fotó.

Megnyitó: 2019. december 10., kedd 19 óra
Helyszín: A.P.A. Galéria (1085 Budapest Horánszky utca 5.).
Nyitva: 2019. december 10-től 22-ig mindennap 12-től 19 óráig

Collectors’ Selection részlegben olyan művészek művei közül válogathatnak az érdeklődök, mint Bada Dada Tibor, Braun András, Frey Krisztián, Gyarmathy Tihamér, Hopp Halász Károly, Keserü Ilona, Kocsis Imre, Nádler István, Pauer Gyula, Pinczehelyi Sándor, Ujj Zsuzsi.

Young n’ Fresh részlegből elérhető áron tehetséges, feltörekvő művészek munkái vásárolhatók meg: Bohus Réka, Czanik Mátyás, Csizik Balázs, Dorkó Dániel, Gaál Kata, Gallai Judit Ágens, Hegyháti Réka, Horváth Lóczi Judit, Karándi Mónika, Kontur Balázs, Kusovszky Bea, Naomi Devil, Ódor Bence, Polónyi Fáni, Szentgróti Dávid, Sütő Róbert, Tóth Anna Eszter, Tóth Zsófia, Vachter János, Zelena Veronika.

A befutott művészeket Bánki Ákos, Bernát András, Bullás József, Kondor Attila, Kopasz Tamás, Mazzag István, Dr Máriás, Miksa Bálint, Nagy Gábor György, Osnowski Stefan, Szöllősi Géza, Nagy Kriszta x-T, Péterfy Ábel, Regős István, Seres László, Szabó Ábel, Töttös Kata, Verebics Ági, Verebics Kati, Wahorn András, Wolsky András képviselik.

„Hiszünk abban, hogy a képzőművészet nem az elit hóbortja, de mindannyiunk közös ügye és témája lehet. Teszünk azért, hogy az értékes művészet eljusson azokhoz, akik szeretnének részesei lenni. Érezzük, hogy a képek elsősorban érzéki találkozáskor fejtik ki hatásukat, személyes választások révén kerülnek tulajdonosukhoz. Reméljük, hogy sokan találnak olyan művekre, amelyek jobbá teszik mindennapjaikat és hosszútávon is értéket képviselnek. Katalógusunk az eligazodásban segíti a látogatókat, de nem pótolhatja a személyes találkozást a művekkel. Ezért két héten keresztül mindennap megtekinthető kiállításunk az A.P.A. Galériában.” – Bánki Ákos és Schneller János kurátorok