2020. június 27-én szombaton beszélgetéssel és koncerttel egybekötött könyvbemutatóra hív a POKET zsebkönyvek, hogy végre személyesen is találkozhasson a #poketközösség. Az eseményen bemutatják a 28. kötetet, Kiss Dávid Cigánytelep nyolctól négyig című művét, amely nehéz, de gyakran mégis színes és boldog világba vezeti be az olvasót. A szerzővel a kötet nagykövete, Nyári Oszkár és Vecsei H. Miklós beszélgetnek.

Kiss Dávid az egyetem után Monorra került, a Tabán nevű cigánytelepre. Állásinterjújára öltönyben érkezett, még nyakkendője is volt, irodai munkára számított. Az iroda bejött, de helye a cigánytelep közepén egy konténerben volt. Ide megérkezve három cigányasszony üdvözölte szoros öleléssel, azt kiabálva, „végre megjöttél, Téged vártunk!”. Az itt átélt tapasztalatait örökíti meg a POKET zsebkönyvsorozat legújabb részeként megjelenő naplója, a Cigánytelep nyolctól négyigamelynek legfőbb jellemzője a szókimondás. Nincsenek elhallgatott gondolatok, nincsenek titkok. Az átélt tapasztalatok átadható tudássá alakultak.

A kötet Majoros Árpád fotóival, Nyári Oszkár és a KaravánSzínház nagykövetségével jelenik meg. A könyvbemutatón fellép Balla Gergő (Platon Karataev). A kötet és a hozzátartozó póló megvásárlására a helyszínen lesz lehetőség.

A bemutató helyszíne: 1125 Budapest, Szarvas Gábor út 58.
Időpontja: 2020. június 27. szombat 18:00-21:00
Az esemény ingyenes, de regisztrációhoz kötött.
A belépés, a sokszor megterhelő témák miatt 16 éves kortól lehetséges.