Könyv és kiállítás – Az év természetfotói – Magyarország 2016

A naturArt – Magyar Természetfotósok Szövetsége 2016-ban immár huszonnegyedik alkalommal írta ki a nemzetközi szinten is számon tartott fotópályázatát, melyre háromezer pályamű érkezett. A pályázat legjobb képeiből nyújt lebilincselő válogatást az olvasóknak az Alexandra Kiadó gondozásában megjelent “Az év természetfotói 2016” c. albuma. A kiadvány legszebb képeit a Magyar Természettudományi Múzeumban december 31-ig lehet megtekinteni.

A fotóművészet egyik legösszetettebb és legtöbb fáradsággal járó ágának hazai és határon túli képviselői alaposan kitettek magukért, amit látványosan bizonyítanak azok a rendkívüli fotók, amelyek újra és újra meghökkentenek, elgondolkodtatnak, vagy épp megnevettetnek bennünket

A zsűri XIV kategóriában osztott ki díjakat. Daróczi Csaba és Selmeczi Dániel nyerte a Saubermacher – Az év természetfotósa 2016 díjat, melynek ifjúsági kategóriájában is kettős győzelem született: Ceglédi Ádám és Szekeres Levente végzett az élen.

A Kezünkben a Föld kategória első díját Somodi Ferenc, A madarak viselkedése kategória első helyét Jakab Tibor, Az emlősök viselkedése kategória legjobb helyezését pedig Potyó Imre érdemelte ki. Daróczi Csaba végzett Az állatok viselkedése, Kis Dávid pedig Az állatok és környezetük kategória élén, Az állatok szemtől szemben kategória legjobbja pedig Selmeczi Dániel lett.

A Növények és gombák kategória első díjával Ravasz Balázst jutalmazta a zsűri; a Kompozíció, forma és kísérletezés kategóriát Daróczi Csaba, a Tájak kategóriát Ernie E. Suto, az Élet a vízfelszín alatt kategóriát pedig Kövér Csaba nyerte.Potyó Imre képe lett a Napnyugtától napkeltéig kategória, Selmeczi Dániel fotója a Fekete-fehér természetfotók kategória, Somodi Ferenc felvétele a “Rajtunk múlik!” kategória, míg Ceglédi Ádám fényképe az ifjúsági kategória legjobbja.

A kiállított képek mindegyike megtalálható az Alexandra által kiadott “Az év természetfotói 2016” c. albumban, ami igazán szép és maradandó ajándék lehet minden család számára.

Az év természetfotói – Magyarország 2016

240×240 mm, 192 oldal, ára: 5.999,- Ft
Alexandra Kiadó, 2016.
A legszebb képeket a Magyar Természettudományi Múzeumban december 31-ig lehet megtekinteni.