Pécsett 2021. novemberben már elkezdődnek a karácsonyra hangoló programok, új koncertsorozat indul a Kodály Központban, emellett olyan fellépők érkeznek, mint a Honeybeast, Kollár-Klemencz László, valamint Pintér Béla és Társulata. A Zsolnay Örökségkezelő NKft. novemberi kiemelt programjait mutatjuk be.

Kodály Központ:

November 7-én a megszokott, lenyűgöző színpadi látvánnyal ad koncertet a Honeybeast, vendégük Dallos Bogi lesz! A jól ismert dalok megmutatják, hogy az együttes fanyar humorú popzenéje egyszerre lehet szelíd és felkavaró, fegyelmezett és játékos, vagy színesen harsány, akár a cirkusz.

November 10-én új koncertsorozat indul Kodály High Fidelity néven, ennek első fellépője a Kollár-Klemencz Kamarazenekar. A High Fidelity koncertsorozat célja a minőségi zenehallgatás és az intim hangulatú koncertek összeolvasztása egy erre kialakított környezetben. A Kodály Központ 103-as számú termének high-end technikája, valamint a terem kiváló akusztikus falrendszere biztosítja az eredeti hangzást, az intim hangulatot pedig a fellépők közelsége és a kifejezetten a koncertre összeállított, egyedi hangszerelésű setlisttel érkező zenekarok biztosítják.

November 13-án Pintér Béla és Társulata: Vérvörös Törtfehér Méregzöld című előadása látható a Kodály Központban, Szophoklész: Oidipusz király című drámája nyomán.

Zsolnay Kulturális Negyed:

Az E78-as koncertteremben november 19-én triplakoncert várja a közönséget, ahol fellép Deva, Belau és Saya Noé. Deva, a budapesti Takács Dorina DIY szólóprojektje, neve felkerült a HOTS (Hungarian Oncoming Tunes) shortlistjére. A Belau (Kedves Péter és Buzás Krisztián) lehetőséget kínál arra, hogy a zenekar önismeretre invitáló zenéjén keresztül a hallgató elmélyülhessen önmagában. Saya Noé a legsikeresebb magyar zenei streamer a Twitch portálon, a Petőfi TV Akusztik is rögzítette koncertjét.

November 20-án az immáron 25 éve koncertező Pál Utcai Fiúk ad koncertet, 25-én a Metronóm Jazz Klub vendége a Varga Bendegúz Quartet lesz. Két alkalommal lesz a hónapban táncház: november 11-én Bergics Andris és barátai, 26-án a Vizin zenekar közreműködésével.

A Zsolnay Negyedbenegész napos Esküvőnap és divatshow várja a házasságra készülőket november 13-án, míg november 22–26. között elindul a karácsonyi készülődés, 28-án pedig egész napos Karácsonyváró program lesz.

Cella Septichora Látogatóközpont:

Több alkalommal várja a látogatókat a Cella Septichora Látogatóközpont Éjszakai tárlatjárat című programja péntekenként, amely során csupán egy fejlámpa fényénél fedezhető fel a föld alatti, ókeresztény sírkamrák misztikus világa.