Genezis című albumának szeptemberi budapesti koncertje után ismét színpadra lép zenekarával Dolhai Attila, hogy új szerzeményeivel vérbeli rockkoncertet varázsoljon a Muzikum Klubba. A 2023. január 12-i esten a Genezis számai mellett felcsendülnek az énekes-dalszerző korábbi albumainak legismertebb dalai is.

A szövegek és a dalok egymásutánisága könnyed, sokszínű utazásra invitálja a szórakozni vágyókat, akiket ezúttal a széksorokkal teli nézőtér csendje helyett egy felszabadult, táncos bulira invitál a banda. A számokban ráadásul felfedezhetjük Dolhai Attila kedvenc hard rock-gitárhangzásait is, melyeket tökéletesen egészít ki Derzsi Zsolt vad és felfedezésre kész gitárjátéka.

Hozzájuk társul Nagy Zsolt LISZI, aki a billentyűk mögül különleges zenei kavalkádot varázsol a hallgatóság elé: a Hammond-orgona hangja keveredik majd a klasszikus zongora és a vonósok hangzásvilágával.

Egy igazi rockkoncerthez a basszus és a dob szolgáltatja az alapokat, előbbi Köpöncei Dániel, míg utóbbi Brandenburg Máté jóvoltából szólal majd meg a Muzikumban. Máté emellett alkotótársként és hangmérnökként is segítette az album, valamint az est létrejöttét.

A koncertet – a Genezis-lemez mottójához illően – „pezsgés és szenvedély” jellemzi, stílusa pedig illeszkedik ahhoz a mondanivalóhoz, melyet Dolhai Attila közvetíteni akar: a szabadságvágyát, a szerelem különböző formáit, a szenvedélyét írta bele a dalokba.

Ugyanakkor szókimondóan fogalmaz, amikor a kirúgás lehetőségével kell szembenéznie: „Csak a méltóságom véd, miattad annyit ülhetnék…” – énekli a Mi van még? című dalban, miközben a sorok mögött megelevenednek a hétköznapok nehézségei.

De a párkapcsolati konfliktusok „pasisan árnyalt” megoldásai is megjelennek, miközben Dolhai újra és újra megénekli az egyedüllét, üresség vagy magány szorongató érzését is. „De, amit nélküled látok: üresnek így a világot.”

„Veled miért volt jó?” – teszi fel a kérdést egy másik dalban, szenvedélyesen szólva vágyról és vezeklésről. Emellett természetesen felszabadult örömzenélésből sem lesz hiány.

A 2020-ban megjelent Genezis album dalain túl a koncertet a korábbi lemezek számai teszik teljessé, ráadásul az estének különleges apropót szolgáltat Dolhai Attila születésnapja, melyet – ugyan néhány nap csúszással – a közönséggel együtt szeretne megünnepelni.

A január 12-i estre jegyek a www.dolhaiattila.hu/jegyrendeles oldalon válthatók.