15.6 C
Budapest
vasárnap, szeptember 24, 2023
hirdetés

Pink Floyd Show a csillagos ég alatt

Valódi zenetörténeti csemege, a legendás együttes talán legkülönlegesebb kísérlete, a fél évszázados Atom Heart Mother kerül terítékre április 29-én az ókori romok között Aquincumban. Egy estényi varázslatos zenei időutazás az, amire készül a Pink Floyd magyar hangjaként ismert Keep Floyding, nagyzenekari tolmácsolásban.

A tribute-, vagyis tiszteletzenekar kultúrának több évtizedes hagyománya van világszerte – itthon az egyik legrégebbi múltidéző csapat az 1999-ben alakult, egykori trióból mára hang- és vizuáltechnikai stábbal tizenegy fősre duzzadt Keep Floyding, a nagy előd szerteágazó zenei univerzumának hiteles tolmácsolója. Tisztelgésük tárgyának szinte egész munkásságát megidézték már az elmúlt évtizedekben, teljes albumok, legendás koncertek újrajátszásával, a legnagyobb slágerekkel és valódi ritkaságok felkutatásával, persze mindig az adott helyszínhez igazított vizuális körítéssel. Hűen a Pink Floyd monumentális performanszaihoz, a magyar együttes ezúttal is lenyűgözni készül: a sokszínű, izgalmas kísérleten, az Atom Heart Motheren túl ugyanis egyéb progresszívklasszikusok is előkerülnek az április végiamfiteátrumi estén, olyan különlegeskalandra invitálva a közönséget, amit még évekig emlegetni fognak. A Keep Floyding ugyanis a zene és a fény erejével varázsol – ráadásul a showt egyedülálló történelmi helyszínre, Aquincumba álmodták meg, a nagy sikerre való tekintettel újra. Hiszen2019-ben már megidézték a múltat az ősi romok között egy fantasztikus előadás erejéig.

Miért éppen Pink Floyd?

Az európai pop- és rockzene szerves fejlődésében a hatvanas évek második felében a pszichedelikus és a progresszív rock volt a két legnagyobb hatású vívmány, a Pink Floyd pedig már első korszakában hidat épített a két irányzat közé. Pszich-rockból lett prog-rock, majd a hetvenes-nyolcvanas évek fordulójára annál is sokkal több, egy utánozhatatlan életmű, sőt életérzés. Ez a megszakításokkal együtt öt évtizedes pálya az egyik legjelentősebb a modern rockzene történetében – és mai napig tagadhatatlan hatással van az egész könnyűzenei és egyéb művészeti világra..

Szálljunk be együtt az időkapszulába, és pörgessük vissza a hangulatot egészen 1970. október 2-ig. Ekkor jelent ugyanis meg az Atom Heart Mother..

További információ:https://www.facebook.com/events/1659245114422560
Jegyár: 6.000 Ft
Helyszín: Aquincum Polgárvárosi Amfiteátrum – az Aquincum HÉV megálló mellett.
Jegyvásárlás: https://tixa.hu/keepfloyding_aquincum_ahm_2022

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
120FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb