2021. április 25-én vasárnap a szokásos időben, délután 14:00-kor indul útnak a sárga nosztalgia villamos, amelynek vendége a Szegedi Nemzeti Színház két művésze Ágoston Katalin és Károlyi Krisztián lesz. Az 50 perces online musical műsort az egész országból, de akár külföldről is ingyenesen nézhetik a musicaleket kedvelők. Az ingyenes eseményhez a www.musicalvillamos.hu oldalon tudnak csatlakozni.

A V. Musical Villamos a jelenlegi járványügyi, és a programokat, eseményeket érintő szabályozás értelmében továbbra sem szállít utasokat.

Ágoston Katalin

A Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Intézetében magánénektanár, ének- és kamaraművész diplomát szerzett. Később ennek egyetemi kiegészítőjét is elvégezte, szintén Miskolcon.

Közben az útja Budapestre vitte, a Budapesti Operettszínház operettakadémistája, majd énekkari tagja lett. 2011 nyarán szerencsét próbált a Centrál Színház egyik meghallgatásán és a társulat tagja lett. 2018-tól a Szegedi Nemzeti Színház tagja, de a A My Fair Lady és a Ma este megbukunk előadásokban továbbra is játszott a Centrál Színházban. A szegedi közönség szeretettel fogadta. A Mágnás Miskában – Marcsaként és a Valahol Európában c. darabban mint Suhanc fantasztikus alakítást nyújtott. 2021 nyarán a Szegedi Szabadtéri Játékokon bemutatásra kerülő West Side Storyban (Rendező: Alföldi Róbert) alakítja Maria-t a csillagtető alatt.

Károlyi Krisztián

2004-2010 között a kaposvári Táncsics Mihály Gimnáziumban tanult. 2013-2016 között a Pesti Magyar Színiakadémia tanulója volt, Lengyel Ferenc osztályában. 2016-tól játszott a Pesti Magyar Színházban, a Vígszínházban és a PS Produkció előadásaiban. Idén AC/DC-ként a We Will Rock You musicalban is láthatjuk Baján. Károlyi Krisztián 2019-től a Szegedi Nemzeti Színház tagja. Ő is szerepelt a Valahol Európában c. darabban, valamint szerepet kapott A Padlás musicalben, amelyben a Rádióst alakítja. A vírushelyzet a darab közönség előtti bemutatását nem tette lehetővé, de a körülmények rendeződése után a darab közönség előtt is bemutatásra kerül. Mi már nagyon várjuk! A V. Musical Villamos útvonala, avagy ahol a musical dalok felcsendülnek, ha valaki Szegeden a villamosmegállókban tartózkodik:

Indulás:

14:00 Szeged Plaza – az első dal élőben
14:04 Szeged Plaza indulás
14:15 Széchenyi tér + egy meglepetés dal
14:28 Szeged pályaudvar + egy meglepetés dal

Visszaút:

14:38 Szeged pályaudvar
14:45 Széchenyi tér
14:57 Európa Liget + egy meglepetés dal

Janka néni konyak és kávé mellé Musical Villamosjegyet is kér.

Janka néni, vagyis Pásztor Erzsi művésznő videója a támogató jegy vásárlásához:www.youtube.com/watch?v=N1Gi7GL05ZE&t=24s
Akik támogatják az Ingyenes eseményt, azok garantált ajándékokat kapnak! Ajándék listát nézze meg az alábbi oldalon és támogató jegyet itt tud venni: www.musicalvillamosjegy.hu

Az 1905-ben gyártott villamos a Szegedi Közlekedési Kft. közreműködésével indul útnak.