Hosszú idő után végre új Piramis kiadványt hallgathatnak a rajongók! Az album 2022. május 25-én került a boltok polcaira.

Különleges alkalom ez a zenekar életében, hiszen a formáció jelenlegi tagjai, köztük az alapító Köves Miklós Pinyó, valamint a gitáros, Závodi János, közel 14 éve játsszák már ezzel a felállással a legendás együttes népszerű dalait. Amilyen nagy öröm, hogy ez a lemez végre megjelenhet, annál több nehézség és szomorúság előzi meg: hiszen a CD anyagát 2018. március 3-án rögzítették Budapesten, a MOM-Sportcsarnokban. A zenekar ezen a koncerten búcsúzott a ’Főnöktől’, Som Lajostól és mint később kiderült, sajnálatos módon ez egyben a Gallai Péterrel közösen készült utolsó felvétel is. A koncert keserédes emléke  – amely a hallgatók számára a felvételen természetesen nem érzékelhető -, hogy Csoki (Nyemcsok János), mint utóbb kiderült, szívrohammal énekelte végig az estét, kivéve az utolsó dalt, amely végül így Gallai Péterre maradt egyedül. Ez volt a Szállj fel magasra, a zenekar és Péter emblematikus és – talán nem túlzás ezt állítani – legsikeresebb dala, ami így legalább e koncertfelvétel formájában is fennmarad, a zenekar pedig Nyemcsok Bence közreműködésével próbálja betölteni az űrt, amit Péter hagyott maga után. 

A pandémia elmúltával a csapat ismét koncertezik, a következő „nagy bulira” 2022. szeptember 24-én kerül sor a Várkert Bazárban.

A Piramis zenekar jelenlegi tagjai:

Nyemcsok János Csoki – ének
Závodi János – gitár
Köves Miklós Pinyó – dob
Vörös Gábor – basszusgitár
Vilmányi Gábor – gitár
Nyemcsok Bence – billentyű

A felvételen közreműködött Gallai Péter (ének, billentyű).

CD megjelenés: 2022. május 25.
Honlap: www.piramiszenekar.com