A Pólus Mozi Rock Klub élőkoncertekből és koncertfilm vetítésekből álló őszi sorozatának következő állomása Carlos Santana több mint 50 éves pályafutása előtt tiszteleg. A november 19-én pénteken 19:00 órakor kezdődő Santana Esten koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, és levetítik Santana „Live at the House of Blues” című, Las Vegasban rögzített 2016-os koncertfilmjét, amelyben gitárvirtuóz sok év után újra a woodstock-i „klasszikus” felállásban adott fantasztikus hangulatú koncertet.

Carlos Santana a világ egyik legismertebb és legelismertebb gitárosa, munkássága több mint 50 évet ölel fel, zenekarát sokan a latin rock megteremtőjeként tartják számon. A tavalyi évben sajnos elmaradt Santana várva várt budapesti koncertje, de a hangulatról nem kell lemondania a rajongóknak, a Pólus Moziban november 19-én pénteken megrendezett tribute koncerten és az azt követő vetítésen felelevenítik ötven év legsikeresebb dalait Woodstock-tól napjainkig

Az est első részében koncertet ad a Milagro Santana Tribute Band, Magyarország, és Közép-Európa egyetlen Santana tribute zenekara, amely tíz éve van jelen a hazai zenei életben, és kezdetektől fogva legfőbb célja, hogy ezt a tüzet és egyediséget megjelenítse a színpadon. Nem csupán Santana dalokat játszanak hanem a valódi Santana koncerthangulatot idézik meg a színpadon, annak minden kellékével együtt. Varázslatos dallamok, őrjítő latin ritmusok, és az a bizonyos kitartott gitárhang… Minden együtt van egy kivételes koncerthez.

Ízelítő a tribute koncertből (Corazón Espinado c. dal):

A koncert után levetítik a „Santana IV – Live at the House of Blues” című koncertfilmlet, amely most látható egyetlen alkalommal a mozivásznon. A 2016-os Las Vegas-i koncert különlegessége, hogy erre az alkalomra Santana olyan régi zenészbarátaival állt színpadra, akikkel évtizedekkel korábban, a hatvanas-hetvenes években zenéltek utoljára együtt. Többek között Gregg Rolie-val a Hammond orgonán, Michael Shrieve-vel a dobok és Michael Carabelloval a kongák mögött, akik mind ott voltak 1969-ben Woodstockban is Santana oldalán, és Neal Schon gitárossal, aki 1971-ben csatlakozott a zenekarhoz. Rajtuk kívül Santana jelenlegi zenekarának veterán zenészei is csatlakoztak a formációhoz: Benny Rietveld basszusgitáron, Karl Perazzo ütősökön és David K. Mathews billentyűkön, a vendég vokalista Ronald Isley volt.

Előzetes:

A kirobbanó energiájú koncertfilmben olyan klasszikus latin rock slágerek dalok csendülnek fel, mint a Jingo, Soul Sacrifice, Samba Pa Ti, Black Magic Woman, Evil Ways, Oye Como Va, Everybody’s Everything.

A Pólus Rock Klub idei programsorozatában további legendás zenekarok előtt tisztelgő eseményekkel várják a zenerajongókat: november 26-án Rolling Stones est lesz a STONED tribute zenekarral és a Some Girls – Live in Texas 1978 koncertfilmmel, december 3-án Jim Morrisonra emlékeznek a The Doors esten, a Doors Emlékzenekar közreműködésével és Oliver Stone 1991-es Doors-filmjének vetítésével, végül december 17-én Led Zeppelin estet tartanak, ahol koncertet ad a Lead Zeppelin tribute zenekar és részleteket vetítenek A dal ugyanaz marad című 1976-os kultfilmből. A sorozat az NKA támogatásával valósul meg.

A programokra jegyek kaphatók a Pólus Mozi jegypénztárában és honlapján. Részletek: https://poluscentermozi.hu/