A legsikeresebb magyar rockopera. A nyár leglátványosabb produkciója.

Novák Péter rendezésében érkezik az István, a király. A Papp László Sportarénában augusztusban a negyvenéves jubileumát ünnepli, a sokak által közkedvelt darab. Vegyesen lépnek színpadra a hazai művészvilág legismertebb színészei és zenészei.

Novák Péter kihangsúlyozta „élményszínházat” szeretnének létrehozni. Három színpadot terveznek, egy István- és egy Koppány-színpadot, illetve közötte egy szakrális teret. A tervek és a makett alapján megjelenik a kereszt motívum is.

Az előadás különlegessége lesz még, hogy a rendező a közel tízezres tömeget szeretné majd bevonni, de hogy miként ezt még nem árulta el.

István oldalán érkezik Schell Judit, aki Saroltot, Orosz Ákos pedig Asztrikot alakítja majd. Gizella szerepére Horányi Julit, Vecelin szerepére Kardos Horváth Janót kérték fel. A címszereplő pedig Koltai-Nagy Balázs.

Koppány oldaláról Réka szerepében Herczku Ágnes, Laborc megformálója Borbély Richárd lesz. A rockzenei világból Tordát Köteles Leander, a sámánasszonyt az Irie Maffia énekesnője Sena Dagadu alakítja. Koppányként pedig Baricz Gergőt láthatjuk.

Előadások:

2023.augusztus 19. 15:00

2023.augusztus 19. 20:00