3.4 C
Budapest
péntek, április 19, 2024
hirdetés

Estas Tonne Magyarországon

Estas Tonne 2020-as nemzetközi őszi turnéja a járványhelyzet miatt a 2021-es évre tolódva az eredeti tematikával 2022. október 16-án érkezik Budapestre. Egy csodálatos jelenséget állít a középpontba a koncertsorozat: az emberi észlelést, amit akkor érzékelünk, amikor tetten érjük a kreativitást, amely kitolja spirituális tájképünk belső határait. A zene anyagtalan, fizikailag nem megfogható művészeti ág, amely hatásosan tudja befolyásolni belső látásmódunkat, a belső víziónkat, ezért kapta ezt a nevet a turné: VISION tehát VÍZIÓ . Ebben a tekintetben minden ‘hangutazás’ Estas Tonne-nal rendkívüli alkalom arra, hogy befelé fordulva magunkba és kitágítva az egész Teremtésbe betekintést nyerjünk egy új, szélesebb perspektívából.

Estas Tonne Oroszországban született, nyolcévesen kezdett gitározni. Az 1990-es években családjával Izraelbe költöztek, majd útja New Yorkba vitte, ahová éppen egy héttel a 9/11 terrortámadás után érkezett meg. Megismerkedett Michael Shulman utcazenésszel, akivel később fellépett a 9/11 évfordulóján rendezett megemlékezésen, valamint közös albumot is adott ki. Tonne utcazenészként Mexikótól Indiáig sok helyen megfordult , ezért kapta a gipsy trubadúr vagy modern trubadúr nevet. Úgy használja hangszerét, mintha egy teljes zenekar lenne. Hathúros akusztikus gitáron játszik pengető nélkül, a szólót ritmussal és sétáló basszussal kombinálja. Ma már a világ számos nagy fesztiváljának vendége. 2014-ben fellépett Magyarországon az Everness Fesztiválon.

„Történetet mesélni zenével, amelynek nincs szövege, a kifejezésnek egy különleges módja. A hallgató saját maga hozhatja létre a neki megfelelő történetet anélkül, hogy a mesélő bármit is mondana. Persze kísérletezek dalokkal, versekkel és sztorikkal is. Ezek között vannak dolgok, amik már egyáltalán nem fontosak és van néhány, ami magától jön.” – vallja a művész.

A koncert a Fonó Budai Zeneház megbízásából a MOMKult Kulturális Központban kerül megrendezésre.

Részletek és jegyek a koncertet szervező Fonó és a helyszín, a MOMKult weboldalán. https://fono.hu/hu/programok/2022/uj-idopont-estas-tonne-essential-sounds-of-the-universe/

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
160FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb