28.3 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Eric Steckel gitárvirtuóz a budapesti Analog Music Hallban

A még mindig csak 32 éves gitárvirtuóz a budapesti Analog Music Hall koncerttermében lép fel 2022. október 13-án. Az amerikai Eric Steckel 2018-as budapesti bemutatkozása után tér vissza hazánkba blues rock triójával.

Az 1990-ben született amerikai zenészt sokan a blues rock egyik feltörekvő csillagának tartják, aki immár 25 országba jutott el és nyűgözte le hallgatóságát. Olyan energiával és szenvedéllyel lép a színpadra, hogy sosem okoz csalódást, így koncertjeit nem érdemes kihagyni egyetlen rockgitárosnak és blues rock rajongónak sem.

Eric Steckel mögött nagyon korán indult pályaút van. Első lemeze, az ’A Few Degrees Warmer’ élőben került rögzítése 2002 tavaszán, azaz 11 éves korában! Nem sokkal később, a Sarasota Blues Fesztiválon bemutatott játéka keltett feltűnést, és másnap már a Bluesbreakers legfiatalabb vendégeként mutatták be John Mayallnek, aki egy évvel később meghívta néhány skandináv koncertre is a zenekarral. Eric később Mayall ’Road Dogs’ című lemezén is közreműködött.

A 2000-es évek második felében Eric sorra adta ki a lemezeket, és rendre felbukkant Nyugat-Európa blues klubjaiban és fesztiváljain. 2012-ben ’Dismantle The Sun’, 2015-ben pedig ’Black Gold’ címen adott ki albumokat, egyre komolyabb és nevesebb zenészek, producerek és hangmérnökök bevonásával. Eric éneke és gitárjátéka is komoly fejlődést mutatott lemezről lemezre, így az új kiadványok kétségtelenül meglepő és élvezetes hallgatnivalót kínálnak a régi és új rajongóknak egyaránt. 2018-as (’Polyphonic Prayer’) illetve legutóbbi, 2020-as (’Grandview Drive’) lemezei pedig egyetlen komoly blues rock rajongó gyűjteményéből sem hiányozhatnak.

Aki élőben is meghallgatná Eric Steckel játékát, nagyszerű dalait és erőteljes szólóit, jó szívvel ajánljuk az október 13-i budapesti koncertet, melyen Jos Kamps basszusgitáros és John Platero dobos segítik majd a fiatal gitárfenomént.

Jegyek elővételben kaphatók a TIXA.HU online rendszerében (6900 Ft) és a koncert napján személyesen a helyszínen, 7500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán.

Eric Steckel – gitár, ének; Jos Kamps – basszusgitár; John Platero – dob

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb