2023. szeptember 30., szombat // Analog Music Hall, Budapest

Hét országból nyolc előadó érkezik Budapestre a LOTS Music hamarosan induló őszi blues-rock koncertsorozatának keretében. Amerikai, kanadai, angol, ír, finn, holland és német fellépők koncertjeire várják a hazai közönséget. Szeptember 30- án a finn Ben Granfelt lemezbemutató koncertjét az amerikai Son Henry nyitja majd.

Idén ünnepelte 60. születésnapját a kiváló finn gitáros, énekes, dalszerző, akinek új, immár 20. szólóalbuma ‘Gratitude’ címmel jelent meg június 16-án, a zenész születésnapján. Az új lemez dalaival három legnagyobb kedvencének mond köszönetet

  • Jeff Beck, Gary Moore és Robin Trower gitárosok hatására íródott saját szerzemények hallhatók az albumon, melyek tökéletesen illeszkednek majd élőben is Ben Granfelt korábbi szerzeményeihez. A több mint 30 éve aktív, és saját zenekarai mellett a Leningrad Cowboys és Wishbone Ash egykori tagjaként is ismert zenészt a magyar közönség a Nemzetközi Gary Moore Emlékestek visszatérő vendégeként, valamint saját budapesti fellépésein is láthatta már, és személyesen is megtapasztalhatta a finn előadó kiforrott és élvezetes gitárjátékát, a blues, fusion és
    rock műfajok között kalandozó dallamos, lendületes szerzeményeit.

A szombat esti koncertet egy különleges vendég nyitja majd. Son Henry, a New Yorkban élő lap-steel gitáros jelenleg új albumán dolgozik, ennek kapcsán érkezik Magyarországra – a hazai T.Rogers zenekar közreműködésével készül majd a lemez. Az alaszkai gitáros, énekes 2009-ben járt nálunk a Gastroblues Fesztiválon, majd a British Blues Awards (2010, 2011) győztesei között találkozhattunk a közönségkedvenc előadó nevével. Az új albumhoz készülő dalokat ezen az estén hallhatjuk majd először, érdemes tehát időben érkezni.

Jegyek kaphatók a TIXA.HU online rendszerében, szeptember 29-ig 6900 Ft, a koncert napján 7500 Ft-os áron. További részletek a koncert Facebook oldalán. Limitált nyomdai jegyek rendelhetők az info@lots-music.com e-mail címen valamint vásárolhatók a helyszínen a koncert estéjén, 19 órától.


Kapunyitás: 19:00 // Kezdés: 19:30

Helyszín: Analog Music Hall – 1116 Budapest, Kondorfa utca 8.

A sorozat további fellépői: Julian Sas (október 5.), Henrik Freischlader (október 22.), Band Of Friends (október 31.), Philip Sayce (november 4.), Krissy Matthews Band (november 18.), Tommy Castro & The Painkillers (november 20.) – részletek:

www.lots-music.hu