18.8 C
Budapest
csütörtök, június 13, 2024
hirdetés

A Valami Swing lesz Tom Jones előzenekara a VeszprémFesten!

Egy fiatal zenészek alkotta zenekar, a Valami Swing játszik Tom Jones előtt a VeszprémFesten, 2021. augusztus 19-én a VeszprémArénában. 

A világsztár fellépőket felvonultató prémium zenei fesztivál szervezői évek óta missziójuknak tekintik a pályakezdő tehetségek támogatását. Ennek szellemében állíjták össze a fesztivál ingyenes látogatható kísérő rendezvénye, a Rozé, Rizling és Jazz Napok programját, és ez a koncepció köszön vissza a VeszprémFest nemzetközi előadói előtt esetenként fellépő hazai produkciók kiválasztásakor. 

Ahogyan a fesztivál szervezőinek ajánlása alapján 2017-ben Pribojszki Mátyás együttese a Jumping Matt & His Combo, úgy idén a Valami Swing kapott lehetőséget, hogy Sir Tom Jones – Surrounded by The Time című, immár teltházas koncertprogramja előtt szórakoztassa a közönséget. 

A fiatal formáció nem ismeretlen a veszprémi közönség előtt, hiszen 2020-ban már felléptek a Rozé, Rizling és Jazz Napokon, melynek idei programjában is helyet kaptak. 

Az együttes tagjait Django Reinhardt zenéjének szeretete hozta össze, de hamar feszegetni kezdték a swing, jazz, gypsy jazz határait. A hosszú évek óta tartó közös zenélések alatt természetes módon alakult ki saját stílusuk, melyet úgy hívnak: Hot Jazz & Cool Swing. A zenekar tagja Babindák István, a 2020-as ÉV klarinétosa szavazás nyertese. A Valami Swing első nagylemeze saját szerzeményekkel 2021 végén jelenik meg. A zenekar tagjai: dr. Kis Katalin – ének, Makk András – jazzgitár, Babindák István – klarinét, szaxofon, Kádár Dávid – manouche gitár, Louis Reincke – nagybőgő.

A VeszprémFest további koncertjei:
Augusztus 17-én az 50 éves LGT zenekar életművéből játszik a Zenevonat. A formáció gerincét az LGT sztárjai, Karácsony János James és Solti János, valamint Veres Mónika Nika és Heincz Gábor Biga alkotják. Ez alkalommal különleges vendégként színpadra lép még Falusi Mariann, Mező Misi, Vitáris Iván és Roy, közreműködik az Abrakazabra zenekar.

Augusztus 18-án a Jazz+Az lép színpadra. Geszti Péter és formációja az emlékezetes 2020-as Aréna koncert után a Veszprémben is előadja rövid, ám annál sikeresebb pályafutásának legnagyobb slágereit.

Augusztus 21-én a Cotton Club Singers ad koncertet. Itt lesz a formáció öt legmeghatározóbb énekese: Kozma Orsolya, Szűcs Gabriella, Zsédenyi Adrienn, Fehér Gábor és László Boldizsár, közreműködik a Veszprémi Mendelssohn Kamarazenekar.

A fesztivál másik szabadtéri helyszínén, a Jezsuita Templomkertben VeszprémFest Classic címmel, a Cziffra100 emlékév keretében három rendkívüli produkciót láthat a közönség. Augusztus 17-én Miklósa Erika és Balázs János ZongOpera címmel ad koncertet. Augusztus 18-án a Paganini+ programmal Balázs János és Lendvay József mellett Szakcsi Lakatos Béla, augusztus 19-én pedig a Cziffra Café című esten Tompos Kátya és Balázs János lép fel.

További információ és jegyek: veszpremfest.hu

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
164FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb