A Dolhai klub után januárban jön a születésnapi koncert!

Nemrégen zajlott le Dolhai Attila második Dolhai klub estje a Premier Kultcaféban, a szokásokhoz híven interaktív módon és telt ház előtt.

A rajongók ismét megtöltötték a nézőteret, s minden bizonnyal jó néhányan helyhiány miatt le is maradhattak az eseményről, hiszen az esten minden hely foglalt volt. Egyáltalán nem meglepő módon elsősorban a gyengébb nem képviselőiből állt – helyesebben szólva ült – a nézőközönség, korosztály tekintetében pedig képviseltette magát a teljes vertikum, a tinédzserektől kezdve egészen a szépkorúakig bezárólag. Hiába, a művészet szeretete nincs korhoz kötve, ha pedig ezt a zenés művészetet egy remek hangú, jó kiállású, jóképűen férfias előadó közvetíti a zeneszerető közönségnek, akkor nem kell azon sem csodálkoznunk, hogy elsősorban nők foglaltak helyet a székeken.
Az elhangzó dalok ezen az estén elsősorban a musical irodalom slágereiből álltak össze, de a megszólaltatásukhoz a színpadon Attila a Sturcz Szmollbendet – egy remek, öttagú vonósokból és gitárból álló formáció – és Szekeres Lászlót – elektromos orgona – is segítségül hívta.

A musical részletek remek hangulatot teremtettek, azt est érdekesebb részét mégis talán a prózában elhangzó részek alkották. Szokás szerint interaktív módon lehetett a művésztől kérdezni, s a nézők szívesen éltek is ezzel a lehetőséggel. Olyannyira, hogy voltak olyan „necces” kérdések is, amik megválaszolásához – egyrészt azért, hogy ne bántson meg senkit, másrészt, hogy azért bizonyos személyes titkait megtartsa magának – bizony a művésznek minden diplomáciai érzékére szüksége volt. A közel kétórás jó hangulatú, változatos esten a távozók mosolygós, átszellemült arcát látva bizonyára mindenki jól érezte magát. S a közönség nemcsak élményekkel, hanem annak az ekkor bejelentett fontos információnak a birtokában is távozhatott, hogy a legközelebbi, hasonlóan személyes jellegű találkozásra Dolhai Attila és közönsége között legközelebb január 12-én este 20 órától kerül sor a Muzikumban, ahol a Genezis születésnapi koncertje nyújt majd remek szórakozást. Mivel ez a hely sem túl nagy befogadóképességű, az érdeklődők jobb, ha nem várnak a döntésükkel sokáig, s mihamarabb beszerzik – interneten keresztül – a jegyeiket Mert a késlekedők bizony lehet, hogy csak otthon sajnálhatják majd, hogy mire kapcsoltak, már minden jegy elkelt, ők pedig megfosztották magukat egy újabb remek hangulatú Dolhai est élményétől.
Tölgyesi Tibor
foto: Art&Lens