A 100 Tagú Cigányzenekar három évvel 35. jubileumi koncertjük után, 2023. január 15-én ismét több ezer ember előtt szeretett volna zenélni. A világhírű szimfonikus zenekar azonban a szervezőkkel együtt az emelkedő energiaárak miatt úgy döntött, hogy 2023. április 23-ra halasztja a Papp László Budapest Sportarénában tartandó eseményt, mely a ‘100 Tagú Cigányzenekar Ünnepi Koncertje’ címet kapta.

A Magyar Köztársasági Aranykereszttel is kitüntetett, hivatalosan is Hungarikumnak számító egyedülálló zenei formáció több ezer koncertet adott Afrika, Amerika, Ázsia, Ausztrália és Európa számos városában. Jubileumi koncertjükön a komolyzenei – többek között Liszt, Bartók, Kodály, Hubay, Erkel, Brahms, Csajkovszkij, Sarasate, Strauss – művek mellett természetesen megszólalnak majd népzenei művek, magyar nóták és hallhatunk tradicionális magyar cigánymuzsikát is, melyeket különleges és egyedi hangszerelésben tolmácsol a zenekar, előadásmódjában csak a „100 Tagúra” jellemző hangzásvilággal gazdagítva.

A nagyszabású fellépés vendégfellépői Kökény Attila és zenekara lesznek.
„Kökény Attilát fiatal kora óta ismerem, édesapjával barátságban voltunk, sőt az apósa is jó barátom volt. Attila a mai énekesek egyike, aki nagyon sokrétű, különböző műfajokban tud kiválóan előadni, legyen az magyar vagy cigánynóta, jazz, táncdal, világslágerek…. igazi örömzene lesz a színpadon. Ezért a különleges produkcióért lesz érdemes eljönni a 2023. január 15.-én a Papp László Arénába. Nem fogják megbánni.” -mondta Beke Farkas Nándor.

Kökény Attila 17 éves kora óta foglalkozik zenéléssel, 20 éve zongorán is játszik. Dalait ő maga írja. Az igazi ismertséget a Megasztár 5 hozta el neki, amibe gyermekei nevezték be: ekkor ő lett 2010 legjobb férfi hangja. 2017. december 6-án bejelentették, hogy a Duna TV Eurovíziós dalválasztó műsorába, A Dal 2018-ba bejutott az Életre kel című dala, melyet Szőke Nikolettával és Szakcsi Lakatos Róberttel közösen adott elő. Nős, három gyermek édesapja és két fiú nagyapja. A 2020-ban elkezdődött Álarcos Énekes című műsorban is szerepet vállalt, mint unikornis. A Sztárban sztár című zenés show-műsor hetedik évadában a zsűri egyik tagja.

A legfontosabb színpadi látvány maga a zenekar lesz, monumentális megjelenése és hangzása, mint mindig ezúttal is emlékezetes élményt nyújt. A koncert igazi zenei csemege lesz a rajongók számára” -mondta Guba Gábor a Green Stage Production vezetője.