Kicsiknek és nagyoknak is remek karácsonyi ajándék a Nagy csokoládé könyv

Az Alexandra Irodalmi Kávéházban december 9-én tartották a Nagy csokoládé könyv kóstolással és dedikálással egybekötött bemutatóját, amely három tehetséges fiatal Hámori Zsófia fényképész, Filep Kata food stylist és a fejlesztő cukrász Pinczel Orsolya közös munkája. A látványos fotókkal illusztrál kiadványból az is kiderül, hogyan tevődött át a mai termelés jelentős része az amerikai kontinensről Afrikába, és hogyan változott meg az idők folyamán az egykor kizárólag italként ismert csokoládé.

A csokoládé az örök kedvenc, amelyért nyíltan vagy titokban, de sokan oda vagyunk. A könyv megismertet minket a kakaó múltjával, egyben bejárhatjuk kalandos útját az ültetvényektől a csokoládékészítő műhelyekig. Megtudhatjuk, hogyan készült a fenséges csokoládé régen és ma.

A könyvet lapozva, a gyönyörű fotók láttán, kötényt ragadva bebizonyíthatjuk, hogy otthoni körülmények között is csodálatos édességeket készíthetünk minden alkalomra. A kiadványból megismerhetjük a temperálás, a házi bonbonkészítés, vagy éppen a díszítés fortélyait, de megtalálhatjuk a rafinált és ínyenc recepteket is. Lehetünk kíváncsiak és kísérletezők, vagy éppen a klasszikus vonal kedvelői – a kötetben biztosan megtaláljuk a nekünk való édességet.