A Villaséták emlékezetes kikapcsolódást jelentenek mindenkinek. Az egyéni látogatókat a „Pincétől a padlásig” – VILLASÉTA Bajor Gizi egykori otthonában, családosokat pedig a CSALÁDI SÉTA A BAJOR -VILLÁBAN programmal várják.

2021. november 19. 19 óra

„Pincétől a padlásig” – VILLASÉTA Bajor Gizi egykori otthonában

A Nemzeti Színház egykori dívája, a körülrajongott színésznő az 1930-as évektől a XII. kerület akkor még csöndes és városszéli egyik utcájában egy kétszintes villában élt egy óriási kert közepén. Az épület ma is áll, a Bajor Gizi Színészmúzeum vette birtokba. A séta során a közel ezer négyzetméteres épület a nagyközönség előtt eleddig rejtett, titkokkal teli tereit fedezhetjük föl: egykor menekülteket rejtő alagsorától a tetőteraszon megbúvó manzárdszobán át a kertig. Mindezt a közelgő éj leple alatt, sötétedés után.
A sétát csak 14 éven felüli látogatóinknak ajánljuk!

Regisztráció szükséges! (szebenyi.agnes@oszmi.hu)
Belépő: 2000 Ft
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum, Budapest Stromfeld Aurél u.16.
https://www.facebook.com/events/593808645072821

2021. november 20. 18 óra

CSALÁDI SÉTA A BAJOR -VILLÁBAN

A Nemzeti Színház legendás színésznőjének, Bajor Gizinek egykori lakhelye megannyi titkot rejt. A hatalmas villában barangolva a legkülönfélébb kalandokba keverednek a gyerekek. A szülőket színházi történetekkel, vetítéssel, kvízjátékkal várjuk. A séta végén a „családegyesítés” a múzeum tetőtéri manzárdjában történik, ami máskor nem látogatható.

A részvétel REGISZTRÁCIÓHOZ kötött.  A program 7 éves kortól ajánlott.
Belépő: 1000 Ft/felnőtt; 500 Ft/14 éven aluli gyermek

Információ és regisztráció:
Gerecs Katalin múzeumpedagógus (gerecs.katalin@oszmi.hu)
Helyszín: Bajor Gizi Színészmúzeum, Budapest Stromfeld Aurél u.16.
https://www.facebook.com/events/1073806490022219