19 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Világmontázs tárlategyüttes – októberben négy kiállítás nyílik a Műcsarnokban

A Világmontázs szezoncímet viselő tárlategyüttesünk, Baranyay András, Ujházi Péter, Matzon Ákos és Kovács Péter kiállításai párhuzamos önálló bemutatókként a „képcsinálás” műfajait illesztik egymás mellé. A festészet és szobrászat, a festészet és a fotográfia áthatásaira, a képkészítők végtelen számú lehetséges nézőpontjából születő egyéni kísérleteinek, a műfajok sajátosságainak titkait szeretnénk feltárni és a közönséggel megosztani.

Életszőnyeg | Ujházi Péter kiállítása
2021. október 16. – december 5.
A kortárs művészet kiemelkedő alakja UP, azaz Ujházi Péter Érdemes Művész. Eddigi öt évtizedes életművéből válogattuk az anyagot a kiállításra, melyen, többek között, a művész látványelvű és metaforikus önábrázolásai, szűkebb környezete, Nadap egyéni felfogású tájábrázolásai és világának hétköznapi emberi történéseit bemutató festményei, dobozművei és kerámiái láthatóak.

Kurátor: Nagy T. Katalin

Matzon Ákos: Térkereső
2021. október 22. – november 28.
Matzon Ákos művészete a festészet, szobrászat és grafika határterületén, a geometrikus absztrakció körébe tartozik. Alkotásainak vállaltan transzcendens jellege továbblépés az abszolút festészet narratíva-mentességéhez képest.

Kurátor: Rockenbauer Zoltán

Részben az egész | Baranyay András emlékkiállítása
2021. október 6. – december 5.
Baranyay András művészi érdeklődésének fókuszában az emberi test állt, a kiállítás a legkorábbi festményektől és grafikáktól indulva bemutatja a teljes életmű keresztmetszetét, tematikusan és hozzávetőleges időrendben vonultatja fel a hagyatékot. A tárlat a 125 éves Műcsarnok és a 30 éves fennállását ünneplő MissionArt Galéria közös rendezésében jött létre.

Kurátor: Kondor-Szilágyi Mária, Társkurátorok: Jurecskó László, Kishonthy Zsolt

Pet’R – rajzok, képek Kovács Péter emlékkiállítása
2021. október 29. – november 28.
Kovács Péter képzőművész emlékkiállítása részleges, az életmű lényegét felvillantó gyűjteményes tárlat. A kiállítás a művész korai, pályakezdő korszakból származó művek bemutatása mellett az 1990- es évektől kibontakozó életpálya legjelentősebb, leginkább egyéni módon kimunkált alkotásaira koncentrál.

Kurátor: Wehner Tibor

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb