Új helyszíneken a művészet

A kirakART több független befogadóhely közös összefogásának eredményeként való­sul meg június 4. és 6. között. Közel 30 helyszínen kínál ingyenes programokat 40 alkotócsoport közreműködésével Budapest kirakataiban, változatos műfajokban, minden korosztálynak.

Június 4. és 6. között rendezik meg először Budapesten a kirakART kortárs előadó-művészeti hétvégét öt független befogadóhely – a Bethlen Téri Színház, Jurányi Inkubátorház, Szkéné Színház, MU Színház és az ötletgazda Trafó Kortárs Művészetek Háza – közös szervezésében. A város elhagyatott kirakatai mellett kávézók és színházak üvegablakai élednek újjá művekkel, művészekkel, akciókkal. Három napra díszletté változik a város: 30 helyszínen több mint 40 alkotócsoport várja az érdeklődőket változatos programokkal.
A Trafó által kezdeményezett és a Budapest Brand által támogatott projekthez a főszervezőkön túl további 10 intézmény csatlakozott, így 30 helyszínen zajlanak majd a programok 3 napon át, közel 70 művész részvételével. Minden műfaj képviselteti magát: lesz kirakat-színház, újcirkusz, kortárstánc, performanszok, installációk, minikoncertek, felolvasás, storytelling, egyperces jelenetek, fotó- és plakátkiállítás, irodalom, jelmezbemutatók, DJ- és VJ setek, valamint gyerekprogramok és bábszínház is.
Érdemes előre figyelni a megjelölt kirakatokat vagy böngészni az infó-térképet, és a szervező intézmények köré csoportosuló szekciók szerint megtervezni a hétvégi kirakART-túrát:
Trafó – Üllői út – Stúdió K Színház – Ráday utca
Szkéné Színház – Bartók Béla út – MU Színház
Három Holló – Hatszín Teátrum – Bethlen Téri Színház – Gólem Színház
Jurányi Inkubátorház – Átrium – Bem Mozi – Margit-negyed