Szeptember első hetében változatlan formában újranyílik a 70 meghívott képzőművész több mint
180 alkotásából álló RAF 2023 nyári kiállítás és vásár, hogy azok az érdeklődők is láthassák, akiknek
a júliusi időszakban esetleg nem volt rá alkalmuk.

A Resident Art Fair színes, nyári válogatásának súlypontja ismét a fiatalokon van. A belépés
ingyenes
, a szervezők szeretettel várnak mindenkit 2023. szeptember 6. és 9. között a Horánszky utca 5.
első emeletén!

Egy olyan bőséges válogatást állítottunk össze, amelyben sokféle látásmód megfér egymás mellett:
groteszk, absztrakt, figuratív, nonfiguratív, minimalista, naiv, fotografikus és geometrikus,
formabontó és hagyományőrző.

Válogatásunk alapja a felfedezés és a minőséghez való ragaszkodás, amelynek során nem csak az újszerű látásmódokat értékeljük, hanem a hagyományok jó értelemben vett folytatóit is, akik a tanultat megtartva lépnek tovább, saját vizuális világuk építésekor.

Kiállítóink mindnyájan professzionális művészek, akik reflektálnak az aktuális festészeti, vizuális,avagy társadalmi kérdésekre, valamint a hazai kortárs művészeti élet aktív alakítói és kiállítói. A feltörekvő és fiatal művészek mellett olyan alkotók is bekerültek a válogatásba, akik időközben a művészeti színtér sikeres, befutott művészeivé váltak, mások épp most kapnak először lehetőséget,hogy kipróbálják magukat a művészeti piacon. Válogatásunkkal szeretnénk megszólítani a kortársművészeti színtéren kívül elhelyezkedő, de a legújabb tendenciák iránt érdeklődőket, akik számára nem mindegy, hogy milyen képekkel élnek együtt, de nehezen igazodnak el az óriási „vizuáliszajban”.

Válogatásunkkal támpontokat és fogódzókat is kijelölünk azok számára, akik most lépnek be a kortárs művészet sokszínű világába. Az elmúlt 5 évben 12 vásárt szerveztünk, ahol több száz művész több ezer alkotása kapott lehetőséget a bemutatkozásra, valamint több ezer művészetkedvelő tekintette meg vásárainkat és a hozzájuk kapcsolódó katalógusokat. Büszkék vagyunk rá, hogy sokan nálunk vásárolták meg első képzőművészeti alkotásukat, majd léptek be a kortárs művészet rajongóinak táborába, és arra is,hogy sok képzőművész nálunk adott el először művet, majd lépett be a kortárs galériák világába.

Helyszín: Resident Art galéria (1085 Budapest, Horánszky u. 5. I. emelet)
Időpont: 2023. szeptember 6-9.
Nyitvatartás: szerda, csütörtök, péntek, szombat 14-től 19 óráig

Facebook-esemény >> https://www.facebook.com/events/2593780884103373