Pillanatképek Robert Capa életéből a Budapest Parkban

2021. október 14-én, csütörtökön, 18 órától a Budapest Parkban kerül bemutatásra a Pillanatképek Robert Capa életéből című zenés felolvasó-színházi est – a világhírű fotóriporter szerepében Adorjáni Bálint, közreműködik Szőke Barna és Boros Levente (The Qualitons).

Konténerkiállítással és Robert Capa kedvenc időtöltésének, a kádban olvasásnak interaktív installációjával várja a látogatókat a Capa Központ a Budapest Parkban. A szórakozóhely nyitvatartási idejében látogatható tárlat kapcsolódó programjaként 2021. október 14-én, csütörtökön, 18 órától egy különleges előadás formájában Capa és világa is megidéződik.

Mivel töltötte legszívesebben szabad óráit Robert Capa? Milyen bohém és veszélyes kalandokba keveredett a második világháború alatt? Milyen előnyökkel járt és milyen problémákat okozott magyar származása? Hogyan írt a fényképezésről, amikor éppen elege volt belőle? Adorjáni Bálint színész ad elő szövegrészleteket a Capa által és a róla írt könyvekből, Szőke Barna és Boros Levente, a The Qualitons együttes tagjainak zenei kíséretével. Az előadás egyedi formában mutatja be a Friedmann Endreként született Robert Capa életművét, egy vetített képválogatással pedig további elmerülésre invitálja a látogatókat a fotós világába.

Időpont: 2021. október 14., csütörtök, 18 óra
Helyszín: Budapest Park (1095 Budapest, Soroksári út 60.)
Az eseményen való részvétel ingyenes, de limitált és regisztrációhoz, illetve védettségi igazolvány bemutatásához kötött.

A rendezvény a kormányrendelet alapján 18 éves kor felett kizárólag védettségi igazolvánnyal látogatható! A védettséget igazoló kártyát és a mobilappot is elfogadjuk, mindkettő esetében szükségünk lesz személyazonosító okmányodra is, amivel a személyazonosságodat igazolni tudod. Ezek hiányában sajnos semmiképpen nem tudunk beengedni.