19 C
Budapest
hétfő, május 27, 2024
hirdetés

Megújult néven érkezik 2021-ben az Ékszerek Éjszakája!

Az Ékszerek Éjszakája Budapest hét éve működő kezdeményezés, melynek alapvető célja a magyar kortárs, művészi ékszer szélesebb körben való megismertetése. Az esemény ez alatt a hét év alatt sok változáson ment át; az eredeti alapelvek nem változtak, viszont kinőtte az egyéjszakás jelzőt. Ennek kapcsán idén új névvel és új arculattal jelentkezik a rendezvénysorozat, 2021-től hivatalosan Kortárs Ékszerhét Budapest /Budapest Jewelry Week (BJW) néven követhetjük nyomon az eseményeiket. A BJW 2021. augusztus 28. és szeptember 12. között egy olyan kiállítással jelentkezik, amely idén rendhagyó módon nem pályázati felhívás eredményeként kel életre, hanem egy személyes felkérésen, meghívásos alapon szerveződő tárlatot mutat be.

A nemzetközi tárlat címe IDOL. Célja, hogy hidat építsen múlt és jelen közé. A Budapest Jewelry Week fontos célkitűzése, hogy az elmúlt másfél év nehézségei után olyan kiállítással örvendeztesse meg a közönségét, amilyenre eddig hazánkban még nem volt példa; karnyújtásnyi távolságba, egy fedél alá kerülnek az elmúlt 40 év kortárs ékszertervezők munkái. Ez a kivételes alkalom lehetőséget nyújt arra, hogy az érdeklődők egy átfogó képet kaphassanak a művészi ékszerek legjavából, amelyek 12 ország, közel 30 alkotójának munkáit mutatja be.

Olyan kiemelkedő, nemzetközi alkotók munkái kerülnek kiállításra, akiknek munkássága meghatározó hatással volt/van a kortárs ékszer fejlődésére. A meghívott alkotások között szerepelnek többek közt Gisbert Stach, Iris Bodemer, Ruudt Peters, Caroline Broadhead, Melanie Isverding, Jorge Manilla ékszerei.

Ehhez a páratlan kiállításhoz méltó helyszínéül szolgál a Magyar Iparművészeti Múzeum részét képező Ráth György-villa.

Az IDOL című tárlat 2021. augusztus 28.-szeptember 12. között lesz látogatható a múzeum nyitvatartási rendjében.

Kapcsolódó

Kövess minket

1,086RajongókTetszik
0KövetőKövetés
162FeliratkozóFeliratkozás
- Hirdetés -hirdetés

Legfrissebb