A World Press Photo kiállítást mindig rendkívüli érdeklődés kíséri, így a tárlat megnyitása nemcsak a sajtófotó ünnepe, hanem fontos közéleti esemény is. A World Press Photo jelentőségét jelzi, hogy a kiállítást idén Szalay-Bobrovniczky Kristóf honvédelmi miniszter nyitotta meg. A miniszter beszédében arra emlékeztetett, hogy a jó fotós nem azt fotózza, amit lát, hanem amit érez, és azt is kiemelte, hogy a fotóriporter kezében a fényképezőgép fegyver, amivel az igazságosságot és a békét kell, hogy szolgálja. A kiállítás 2022. szeptember 23. és október 30. között vasárnap, hétfőn, kedden, szerdán és csütörtökön, a Magyar Nemzeti Múzeum nyitvatartási idejében, 10:00 és 18:00  óra között, pénteken és szombaton pedig 20:00 óráig megtekinthető.

Idén a World Press Photo 2022 kiállítás képeit a nemzetközi zsűri 130 ország 4066 fotóriporterének 64 823 fotójából válogatta. Az utazó kiállítást világszerte 120 helyszínen, várhatóan több mint 4 millióan tekintik meg.

Az elmúlt négy évben a Magyar Nemzeti Múzeumban rendezett kiállítás világviszonylatban is a leglátogatottabbak közé tartozott, több mint negyvenötezer látogatóval. Az izgalmas pályaműveket bemutató tárlatot hagyományosan kiegészíti egy kísérő kiállítás, mely idén Radisics Milán „Lábnyomunk – Az ember hatása bolygónkra” című anyaga. A neves fotós számos hazai és nemzetközi díjat nyert légi felvételeken tárja elénk az Európa különböző tájain  megfigyelhető drámai változásokat.