Számtalan ereklye, köztük futballcipők, kitüntetések, korabeli dokumentumok, szerződések, eredeti focimezek és megannyi fénykép látható a „Tisztelet Hidegkuti Nándornak születése 100. évfordulója alkalmából” című kiállításon. A Magyar Nemzeti Múzeum Kupolatermében 2022. április 17-ig látogatható centenáriumi tárlat a futballzseni életének és pályafutásának állít emléket. A megnyitón – mely egyben a nyitórendezvénye volt a Hidegkuti-emlékévnek – dr. Deutsch Tamás, az MTK Sportegyesület elnöke, Lomniczi Zoltán, az Aranycsapat Testület elnöke, valamint L. Simon László, a Magyar Nemzeti Múzeum főigazgatója is megemlékezett a legendáról.

100 éve, 1922. március 3-án született Hidegkuti Nándor labdarúgó, vagy ahogy a legendás Aranycsapatban hívták: az Öreg. Az MTK színeiben játszó győztes, aki a felejthetetlen londoni 6:3-as meccsen mesterhármast rúgott az angol csapatnak. 69 válogatott mérkőzésén összesen 39 gólt szerzett, olimpiai bajnok volt 1952-ben, és világbajnoki ezüstérmes 1954-ben. A 2022. március 03. és április 17. között látogatható, „Tisztelet Hidegkuti Nándornak születése 100. évfordulója alkalmából” című kiállítás a futballzseni életének és pályafutásának állít emléket.

A kiállításon mintegy 72 műtárgy és több száz digitalizált fotó mellett Hidegkuti Nándor személyes tárgyai is megtekinthetők, úgymint az anyakönyvi kivonata, kitüntetései, futballcipői, melyeket a Puskás Intézet ajánlott fel. Emellett igazi különlegességként az érdeklődők beleolvashatnak Hidegkuti 1961 augusztusában a Fiorentinával kötött szerződésébe és az ott vezetett edzésnaplójába is. A tárlat emellett az Aranycsapatban töltött időszakot is megidézi, látható a mez, amelyet az 1952-es olimpián viselt, és amelyben aranyérmes lett a csapattal Helsinkiben. Ehhez kapcsolódva szintén kiállítják az Aranycsapat több tagjának fotóját, mezét, melegítőjét és futballcipőjét.