Az Iparművészeti Múzeum és a Gerbeaud Kávéház együttműködése új állomáshoz érkezett. A múzeum gyűjteménye tovább gyarapodik a Gerbeaud-hoz köthető műtárgyakkal. 

A kávéház 165. évfordulójára a Gerbeaud cukrászata egy különleges ízvilágú új édességgel, a töltött macskanyelvvel jelentkezett, melynek teljes csomagolását gyűjteményébe emeli az Iparművészeti Múzeum, megőrizve a jubileumi desszert dobozát az utókornak. 

A kávéházban jelenleg is megtekinthető a múzeum Gerbeaud-gyűjteményének keresztmetszete, ennek vitrinében helyezték el a töltött macskanyelv csomagolását sajtóeseményünkön. 

A sajtótájékoztató keretében Niszkács Anna, a Gerbeaud Gasztronómia Kft. ügyvezető igazgatója és Cselovszki Zoltán, az Iparművészeti Múzeum főigazgatója beszámolt az együttműködés részleteiről, majd Lovay Zsuzsanna művészettörténész ismertté a múzeum gyűjteményében megtalálható további Gerbeaud-ereklyéket. Az esemény második részében pedig bemutatták a Dresszkód: szecesszió című nagy sikerű kiállításunk frissen megjelent katalógusát, melyet a kurátor, Csepregi Noémi szerkesztett.

Fotó: Péter László