Hatodik alkalommal indul a könnyűzenei előadók legrangosabb hazai versenye, a Nagy-Szín-Pad! A 2019-es mezőnyt a Follow the Flow, KosziJanka, a New Level Empire, a Nomad, a Stolen Beat, a Useme, a USNK és a The Bluebay Foxes alkotja. A résztvevők meghívást kapnak többek között a Szigetre, a VOLTra, a STRANDra, a MOL Nagyon Balaton eseményeire és a Campusra, a győztes pedig a fesztiválok nagyszínpadán koncertezhet. A Nagy-Szín-Pad! május 8-9-10-11-i elődöntőinek, valamint a május 16-i döntőnek is az Akvárium Klub ad otthont, a koncerteket az M2 Petőfi TV élőben közvetíti, a Recorder, a Lángoló Gitárok és a ROCKSTAR Magazin pedig médiatámogatóként ad hírt az eseményekről.

EZ A NAGY-SZÍN-PAD!
 
A Nagy-Szín-Pad! kizárólag meghívásos alapon működik, a szervezők nem fogadnak el jelentkezést. Nem tehetségkutató, hanem tehetségMUTATÓ, amelyben olyan előadók és zenekarok vesznek részt, akik klubszinten már jelentős népszerűségre tettek szert. A rendezvénysorozat egyfajta katapultként is szolgálhat azok számára, akik eddigi karrierjük során már bizonyították a nagyszínpad-érettségüket, megalapozták a jövőjüket, csak a nagy áttörés lehetőségére várnak. A Nagy-Szín-Pad! hitelességét jól példázza, hogy eddigi éveiben olyan előadók és zenekarok szerepeltek benne, akik ma már arénákat töltenek meg, és a fesztiválok nagyszínpadán, főműsoridőben játszanak, elég, ha csak a Halott Pénzre, a Margaret Island-re, a Honeybeastre, a Lóci Játszikra, vagy a tavalyi győztes Apey & the Pea-re gondolunk.
  
 
 
A HELYSZÍN AZ AKVÁRIUM KLUB

Ahogy az elmúlt 5 évben, úgy idén is az Akvárium Klub ad otthont a Nagy-Szín-Pad! elődöntőinek és döntőjének is: ezen az öt napon fesztiválhangulat várja az ide látogató rajongókat.
 
A NAGY-SZÍN-PAD! 2019-ES MENETRENDJE:
 
2019. 05. 08. Follow the Flow – KosziJanka              
2019. 05. 09. Nomad – New Level Empire   
2019. 05.10. Useme – Stolen Beat                  
2019. 05. 11. USNK – The Bluebay Foxes       
 
DÖNTŐ: MÁJUS 16. ÉLŐBEN A PETŐFIN!
Nagy-Szín-Pad! 2019 elődöntők május 8-9-10-11-én, döntő május 16-án az M2 esti műsorsávjában, 21.05-kor.

A TÉT

A Nagy-Szín-Pad! győztese bemutatkozhat a Sziget, a Telekom VOLT Fesztivál, a STRAND Fesztivál és a Campus fesztivál nagyszínpadán, meghívást kap a Petőfi Zenei Díj 2019-es showműsorába, amelynek idén is a STRAND Fesztivál ad otthont, valamint saját, dedikált estét kap az Akvárium Klubban. Emellett minden döntős zenekar 1-1 millió forintos videóklip támogatásban részesül, és egy valaki vendégzenekari meghívást kap a Budapest Parkba. Ráadásképp az elődöntők összes résztvevője fellép a Sziget, a Telekom VOLT, a STRAND és a Campus fesztiválon, valamint a MOL Nagyon Balaton eseményein.

BEMUTATKOZIK A NAGY-SZÍN-PAD! CREW!

Az elődöntők alatt elsősorban a szakmai zsűri, azaz a Nagy-Szín-Pad! Crew szavazata számít, a közönség, mint 11. zsűritag teheti le a voksát 3 platformon, az aznap fellépő előadókra 20:00-tól másnap 20:00-ig: SMS-ben, Instagramon és a www.nagyszinpad.com-on. A közönség és a Nagy-Szín-Pad! CREW szavazatainak összesítése adja ki a 3 továbbjutó zenekart, személyüket május 13-án reggel jelentik be a Petőfi Rádióban. Ekkor újraindul a szavazás a 3 döntősre, akikre egészen a döntő végéig lehet szavazni. A végeredményt már csak a közönség alakítja: az ő voksaikat a szavazás élő adásbeli lezárása után összesítik, és bejelentik a Nagy-Szín-Pad! idei győztesét.
 
A Nagy-Szín-Pad! Crew 2019-es tagjai:
Áron András “Apey”, a tavalyi Nagy-Szín-Pad! győztes Apey & the Pea frontembere.
Boros Csaba, a Republik együttes frontembere és a Petőfi Rádió műsorvezetője.
Lábas Viki, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Margaret Island énekesnője.
Lobenwein Norbert, a Telekom VOLT Fesztivál és a STRAND Fesztivál vezetője, a Sziget zenei igazgatója valamint a NAGY-SZÍN-PAD! alapítója.
Marsalkó Dávid, a 2014-es Nagy-Szín-Pad! résztvevő Halott Pénz alapítója, frontembere.
Medvegy Anikó, az M2 Petőfi TV csatornaigazgatója
Muraközi Péter, a Sziget Szervezőiroda magyar zenei igazgatója, a veszprémi Expresszó Klub vezetője.
Patkó Béla Kiki, az EMELET zenekar frontembere.
Takács Ákos, a Red Bull marketing menedzsere.
Tiszttartó Titusz, a Petőfi Rádió csatornaigazgatója.