“Ketten vagyunk…” – Egyházi Géza újévi musical és operett műsora K11-ben

2022. január 22-én 15 h-kor a K11 Művészeti és Kulturális Központban (Király utca 11. – Erőművház) a decemberi előadás pótlásaként kerül megrendezésre a musical operett műsor, ahol Magyar Szilvia és Bogdán Viktória lesznek Egyházi Géza partnerei.

A műsor címadó dala Bíró Attila szerzeménye Szedő Lajos vers-szövegével, melyet első alkalommal Bíró Attila születésnapi szerzői estjén énekeltem a Fészek klubban. Ez a délután a búcsúzásról is szól, … tavaly év végén távozott közülünk Bíró Attila, akitől a héten (január 14-én Óbudán) veszünk végső búcsút, ezért ezen a rendezvényen is szeretnék megemlékezni róla – mondta az est szervezője.

Egyházi Géza énekes, színész, akinek színházi karrierje a Vámpírok bálja című musical 2007-es bemutatójával és annak főszerepével, Von Krolock vámpír gróf megformálásával indult. 2010-ben Gundel Művészeti díjban részesült. A legismertebb musical és operett főszerepekben láthatjuk jelenleg is: A nyomorultak, Macskák, Sakk, Csárdáskirálynő, Marica grófnő, Víg özvegy, We Will Rock You.

Magyar Szilvia A Szegedi Tudományegyetem Zeneművészeti Karán diplomázott: énekművész, művésztanár szakon, közel 10 évig hazánk világhírű mezzoszopránjánál, Komlóssy Erzsébetnél tanulhatott. Egyetemei évei után a Szegedi Nemzeti Színház szólistájaként dolgozhatott. Az operairodalom legszebb mezzoszoprán, alt szerepeit énekelhette el: Carmen, Eboli, Ulrica, Azucena stb. 2007-ben a Versünnep Fesztivál abszolut I. helyezettje lett. Ugyanebben az évban Rómában képviselhette hazánkat egy nemzetközi oratórium énekverseny (Concorso Internazionale “Musica Sacra”), ahol döntőbe jutott. 2011-ben az Országos Musical Énekversenyen Horváth Cintia tanítványával I. helyezést értek el duett kategóriában. Oratóriumok alt szólistájaként lépett fel hazánk és a környező országok koncerttermeiben, templomaiban. Jelenleg a Szombathelyi Művészeti Szakgimnázium magánénektanára. Tanítványai számtalan rangos versenyen értek el helyezéseket és nyertek felvételt magyarországi és külföldi zeneművészeti egyetemekre.

Bogdán Viktória pedig, mint Magyar Szilvia tanítványa, a Kalász Művészeti Iskola volt növendéke – aki jelenleg a Vörösmarty Mihály Gimnázium dráma tagozatának tanulója – szintén szerepelni fog a műsorban. Viktória számos alkalommal énekelt már együtt Egyházi Gézával a budakalászi jótékonysági koncerteken és a MusicalPlusz rendezvénysorozatokon is. Legutóbb Vágó Zsuzsi és Egyházi Géza vendége volt a Ketten vagyunk estükön.

Műsorukban a musical és operett irodalom legszebb dalait hallhatják, melyet az újév ünnepléséhez és a méltó megemlékezéshez alakítanak a művészek. A sokszínű szórakoztató műsor garantált, hisz Viktória mindig új fiatalos dalokat hoz a rendezvényekre, Szilvia és Géza pedig már összeszokott operett duett páros.

Jegyeket a musicalgaleria@gmail.com címen lehet megvásárolni a rendezvényre illetve telefonon a + 36-30-915-6918 számon