Elkészült Buda étlapja! A Kés-Villa-Buda 12 étterme összeállította a budai vendéglátás legautentikusabb étlapját, tele tradicionális fogásokkal. Az étlap célja, hogy olyan körképet adjon, ami megmutatja, mit tud a 21. században a hagyományokon alapuló, őszinte budai konyha.

A szeptemberben megalakult, 12 budai éttermet tömörítő Kés-Villa-Buda összeállított egy olyan, tizenkét fogásos étlapot, amely a magyar konyha legjavát tartalmazza, s amelyben a fogások mindegyike egy-egy egyesületi tagtól származik. Mindezt úgy, hogy az a hazánk ízeire fogékony külföldi látogatókat is segítse a tájékozódásban.

Ilyet nem eszel máshol!

Ez az az étlap, amely megmutatja, hová érdemes menni egy-egy magyar klasszikusért. Lépten-nyomon felmerül ugyanis a kérdés: hol ehet az ember rendes húslevest, hol a legjobb a vadas, a rakott burgonya, a borjúpaprikás, hol érdemes csülköt kérni és hova kell elzarándokolni egy tisztességes túrógombócért. A BUDA ÉTLAPJA megadja a választ, és útvonaltervet ad mindenkinek, aki felfedezné a budai gasztronómia legjavát.

Nevezhetjük Best Of Budának is: az egyesület tagéttermei ugyanis azt az ételüket írták BUDA ÉTLAPJÁRA, ami slágernek számít törzsvendégeik körében, másképp fogalmazva, amit ha levennének kínálatukból, minimum lázadás törne ki. Ezek a receptek apáról fiúra, családról családra öröklődtek, és a mindenkori vendég adta rájuk az Áment.

Vidd el, add tovább!

BUDA ÉTLAPJA megtalálható ezentúl mind a tizenkét egyesületi tag asztalán, elvihető, továbbadható. Sőt, továbbadandó! De akár egy Airbnb-szoba falára is hasznos lehet kitűzni, segítve így azokat, akik nyitottak az autentikus budai, vagy ha úgy tetszik, magyar gasztronómiára.

Autentikus? Az pontosan milyen is?

Ami az autentikusnak nevezett, szóróanyagként is értelmezhető BUDA ÉTLAPJÁN szereplő ételeket illeti: nincs újragondolás, de átgondoltság van. Átgondoltság a tradíciók megvalósítása terén, felhasználva a modern konyhatechnológiákat, így tökéletesítve a recepteket. Átgondoltság a tálalás terén: a nagymama nem biztos, hogy így tálalta volna, de hát részben ezért járunk étterembe. És átgondoltság a minőségi, hazai alapanyagok használata terén, amely szólamot ma már sokszor és sok helyről hallhatjuk – kérdés, hogy ez valóban minden étterembe látogató számára alapvetőség-e ma már, legyen szó hazai vagy külföldi vendégről

A Kés-Villa-Buda alapítótagjai:

– Jardinette
– Budai Gesztenyés Nagyvendéglő
– Mezzo Music Restaurant
– Spíler Buda
– Náncsi néni vendéglője
– Földes Józsi vendéglője
– Hadik
– Schieszl Vendéglő és Borház, 1896
– Émile
– Kéhli
– Pasarét Bisztró
– Promontor Kertvendéglő