Fotó: Süveg Áron

Telt ház előtt debütál A Szavak Forradalma a Papp László Budapest Sportarénában március 15-én. Új helyszínen, de a hagyományokhoz híven hip-hoppal, színházzal és irodalommal várja barátait a Red Bull Pilvaker csapata. A fellépők közül most Fluor Tomi, Lábas Viki és Trokán Nóra mesél eddigi Pilvaker-élményeiről.

„Nagyon hiszek a klasszikus értékekben, melynek az élet több területén is híve vagyok, közben pedig nagyon élvezem a mai korunkat, a 21. századot” – meséli Kautzky Armand, aki idén ötödik alkalommal lép színpadra A Szavak Forradalma keretében. „Az életemben a klasszikus és modern keveredik, a Pilvakerben is megvan ez a kettősség. Nem kifordítva kapjuk meg a klasszikust, hanem eredeti formájában, de közben nagyon erőteljesen ott van mellette a 21. század. Olyan ez, mint a nagymamám bejglije. Nagyon kedvelem a receptet, de már a szuper, légkeveréses sütőmben sütöm meg. Valahol a Pilvaker is ilyen.”

Fluor Tomi évek óta oszlopos tagja a Pilvaker csapatának, így számtalan dallal lépett már színpadra és sokszor mentorként segít az új fellépőknek. „A Pilvakernek hihetetlen ereje van. MC-k, énekesek, színészek közösen dolgoznak egy produkcióért, mind óriási lelkesedéssel” – avat be A Szavak Forradalma sikerének egyik titkába Tomi. „Olyan emberek között születnek barátságok, akik talán soha nem is találkoztak volna a hétköznapi életben. A csapat igazán sokszínű, több generáció is képviseli magát, de mégis sokszor olyanok vagyunk, mint egy nagy osztály, akiket a próbák során olykor fegyelmezni kell, annyira egyben van a csapat és olyan jó a hangulat.”

Lábas Viki 2015-ben csatlakozott a Pilvaker csapatához. „Egy álmom vált valóra, amikor Sub Bass Monsterrel közösen adhattuk elő a Falu végén kurta kocsma vers feldolgozását. Emlékszem, általános iskolás koromban még a rádióban hallgattuk őt és imádtuk, amit csinál” – fejti ki a Margaret Island énekesnője. „A produkciót mindig több hetes próbafolyamat előzi meg, amit szerintem ezúttal is mindenki izgatottan vár, hiszen évközben nehezen tudjuk tartani a kapcsolatot, többnyire csak fellépések alkalmával futunk össze a backstage-ben, ilyenkor viszont szinte naponta találkozunk, és olyanok vagyunk, mint egy nagy család.”

Ez az az érzés, ami Trokán Nórát is azonnal megfogta a Pilvakerben. „Nagyon szeretek új embereket megismerni. Amikor 2017-ben bekerültem a produkcióba, 20-25 új ember fogadott.  Egy nagy családba érkeztem” – árulta el a fiatal színésznő.„Olyan előadók és energiák vettek körül, hogy minden pillanata feltöltött, nagyon élveztem. A finálé alatt annyi szeretet áradt a közönségből és magából a csapatból, hogy utána szinte napokig nem tértem magamhoz. Annak külön örülök, hogy idén Pálmai Anna barátnőm is részese lehet ennek, és ő is átélheti ezt az eufóriát, ami az Arénában valószínűleg hatványozottan kerít hatalmába.”

Nemcsak látványban és a férőhelyek számában újít a Red Bull Pilvaker, 2019-ben új arcokkal is találkozhatnak azok a szerencsések, akik jegyhez jutottak: Pálmai Anna, a Katona József Színház színésznője mellett Szakács Gergőt is láthatják a színpadon. Rajtuk kívül több új szereplő is feltűnik majd A Szavak Forradalmában; hogy kik ők, az kiderül 2019. március 15-én az Arénában.