Kárpát-medence borai a Festetics Palotában

1045

2019. december 7-én a Kápát-medence borainak bemutatására egy régi nemesi család, az ország történetében a 18. század óta fontos szerepet játszó Festetics család palotája adott otthon. Ez az alkalom, remek lehetőséget teremtett arra, hogy az anyaországi és a külhoni borászok tapasztalatot cseréljenek, valamint hogy bemutassák kiváló boraikat a nagyközönségnek.

A Kárpát(bor)-medence történelmi bortermelő vidékeiről kiemelkedő borászok hozták el ismét hagyományos eljárással készülő remek boraikat.

A sajtókóstolón a Mátrai borvidékről a Páger Pince, a Felvidékről a kürti Molnár pincészet, Somlóról pedig a Spiegelberg borászat borait ismerhettük és kóstolhattuk meg. A sétálókóstolón 50 kiállító prémium borai mutatkoztak be. A hazai és a külhoni magyar területek ismert borászatai mellett még számos kevésbé ismert, de úgyszintén kiváló borászat is részt vett az eseményen.

A Bormedence Hitvallás, hogy az érdeklődők figyelmét felhívja a Kárpát-medencei kapcsolatok fontosságára, egyúttal segítse a Kárpát-medence (elsősorban) magyar borászai közötti tapasztalatcserét, a szakmai ismeretek bővítését, a további összefogásokat.