Bármennyire is kiszámíthatatlan és mindenféle szempontból különleges év az idei, karácsonyi koncert nem maradhat el. A Danubia 2020. december 16-i estjén ráadásul a közönség is alakíthatja a műsorösszeállítást.

A legtöbb koncertlátogató örül, ha előre tudhatja, mit hall a hangversenyen – így nem érheti kellemetlen meglepetés, nem kell olyan darabbal találkoznia, amelyet nem kedvel. Persze a játékot, a meglepetést is sokan szeretik. Az ÓDZ egy estén kínálja a kétféle örömöt: Karácsonyi kívánságműsorukban előre meghirdetett művek éppúgy szerepelnek, mint olyanok, amelyekből a közönség internetes szavazás útján választhat december 15-ig, előre megadott lista alapján. Corelli, Bach, Franck, Fauré, Csajkovszkij, Gruber, Adam, esetleg Bizet? A legtöbb szavazatot kapott darabokra a december 16-i koncerten derül majd fény, amelyet élőben követhetünk online a Müpa Home Live közvetítése keretében.

Az immár huszonhét éves Danubia Zenekar még manapság is jórészt fiatalokból áll, és az újat kereső frissessége is mindmáig jellemzőjük. Ezt a játékosságot és felfedező kedvet képviseli jelenlegi karmesterük, a Liszt-díjas Hámori Máté is, aki 2013 óta áll a zenekar élén. Kívánságműsoruk meghirdetett programja csupa karácsonyhoz kapcsolódó mű: vagy címükben is karácsonyi témájúak, vagy hangulatukkal idézik a legbensőségesebb ünnepet.

Az Óbudai Danubia Zenekar estjén a Szent Efrém Férfikar és Balga Gabriella lép színpadra, Vivaldi hegedűversenyét pedig Pusker Júlia tolmácsolja. Mozart, Massenet és Ott Rezső is szerepel az elhangzó művek szerzői között – a többi viszont a közönség szavazatán múlik: voksolásra fel!

Karácsonyi kívánságműsor

2020. december 16. 19.30 – online (Müpa Home Live)
Mozart: Exultate, jubilate – motetta, K 165 – Alleluja!
Mozart: Három német tánc, K 605 – III. „Szánkózás”
Vivaldi – Max Richter: A négy évszak – Tél
Massenet: Thaïs – Meditáció
Ott Rezső: Nosztalgia karácsony – a legszebb magyar karácsonyi énekek
Tadicionális – Ott Rezső: Mennyből az angyalKözreműködik: Balga Gabriella (mezzoszoprán), Pusker Júlia (hegedű), Szent Efrém Férfikar
Vezényel: Hámori Máté

Az előadás megtekinthető december 16-án 19.30 órától a Müpa honlapján és YouTube-csatornáján.

Szavazni itt lehet:

https://www.mupa.hu/programok/danubia-karacsony-szavazas?utm_source=altalanos_hirlevel&utm_medium=email&utm_content=textlink&utm_campaign=danubia_karacsony_szavazas