Faludi Judit Liszt-díjas csellóművészt, Érdemes művészt több évtizedes kapcsolat fűzi a Magyar Virtuózok Kamarazenekarhoz. Bejárták együtt a világot, koncerteztek Európa számos országában és a tengeren túl – Japántól az Egyesült Államokig. A 2019. december 6-án induló, négy koncertből álló hangversenysorozatot minden egyes alkalommal egy-egy ünnephez kapcsolják. A műsorszámokat ennek megfelelően igyekeztek kiválasztani. Az ifjú énekes szólista, a Kodály-díjas Szenthelyi Krisztián, a Zeneakadémia másodéves hallgatója, Faludi Judit fia, ők ketten immáron 5 éve rendszeresen lépnek fel együtt. Az est sztárvendége Kautzky Armand Jászai Mari-díjas  színművész, aki vállalta a konferanszié szerepét és versmondással színesíti majd az esteket. A koncerten elhangzó művek a barokktól egészen a XX. századi szerzeményekig ívelnek, a klasszikustól a filmzenéig.

Az első hangversenyen Karácsonyhoz, az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó műsorral készülnek a művészek. Elhangzik többek között Corelli Karácsonyi Concertója és Csajkovszkij balettjeiből a művésznő számára komponált „balett-fantázia” – a Hattyúk tavából és a Diótörőből – amelyet Werner Gábor hangszerelt kamarazenekari kísérettel – aki egyben az estek karmestere is lesz. 

A további három hangverseny jövő februárban Valentin naphoz (február 7.), áprilisban Húsvéthoz (április 3.), május 22-én pedig Pünkösdhöz kötődnek.

KARÁCSONYI DALLAMOK  – ADVENTI KONCERT
2019. december 6. (péntek) 19:00 óra
Marczibányi Téri Művelődési Központ

Közreműködnek:
Faludi Judit – Liszt-díjas csellóművész, érdemes művész
Kautzky Armand – Jászai Mari díjas színművész
Szenthelyi Krisztián – Kodály-díjas bariton
Vezényel: Werner Gábor