Jön a Hungarikum Ügynökség uram-bátyám vetélkedője!

Fotó: Csányi Kriszta

Álljunk meg egy pillanatra és nézzünk mélyen magunkba! Legyünk teljesen őszinték: kedveljük-e azokat a megmérettetéseket, amelyeken a rátermettség helyett a szimpátia, esetleg a rokoni- vagy érdekkapcsolatok döntenek? Amikor a lelkiismeretet legyőzi a lábszagú lustaság, a politikai korrektséget pedig a zsíros cinizmus és a felsőgomb-kigombolás?

Amennyiben igennel válaszolt a fenti kérdésekre, abban az esetben jó hírrel szolgálhatunk önnek: a Hungarikum Ügynökség 2019-ben is megrendezi háromfordulós, hungarikum-ismereti vetélkedőjét, amelynek nem kisebb a tétje, mint az, hogy ki nyeri el a Hungarikum Ügynökség Lovagkeresztje elismerést. A vendégeknek ügyességi és kvíz feladatok során kell bizonyítaniuk rátermettségüket. A programot díjátadó gála zárja.

A Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás c. részvételi színházi előadás a MU Színházban 2019. január 25-én és 26-án lehetőséget ad a nézőknek arra, hogy maguk is részesei legyenek egy hungarikum-ismereti vetélkedőnek, hogy kiderüljön, mit is jelentenek számukra a hungarikumok, milyen a viszonyuk ezekhez a nemzeti értékekhez.

MU Színház – Kelemen Kristóf – Pálinkás Bence György – Regényi Júlia – Tarr Judit: Borkóstolással egybekötött tehetséggondozás

2019. 01. 25-26. 20:00, MU Színház (1117 Budapest, Kőrösy József utca 17.)

Web: www.mu.hu/aktualis-musor/2019-januar/item/677-kelemen-k-palinkas-b-mu-szinhaz-borkostolassal-egybekotott-tehetseggondozas

Az alkotókról:

Kelemen Kristóf dramaturg, rendező, a Radnóti Miklós Színház dramaturgja, az SZFE Doktori Iskola doktorandusza.

Pálinkás Bence György kollaboratív művészeti és posztdramatikus színházi projektekben valamint kísérleti tanórákon dolgozik. A Fiatal Képzőművészek Stúdiója Alapítvány kuratóriumának elnöke, a Magyar Képzőművészeti Egyetem doktorjelöltje.

Kelemen Kristóf és Pálinkás Bence György Magyar akác című közös produkciója elnyerte a szegedi THEALTER Fesztivál kritikusdíját, és az előadást beválogatták több nemzetközi színházi fesztivál programjába is, így eljátszották Bázelben, Nyitrán, Lipcsében, Drezdában és Chemnitzben.

Regényi Júlia filozófia szakon kezdte tanulmányait, majd nemzetközi kapcsolatok elemző végzettséget szerzett. Fontosnak tartja, hogy a társadalmi jelenségekkel, illetve a politikai folyamatokkal művészeti alkotások formájában is tudjunk és merjünk foglalkozni.

Tarr Judit szabadúszó színész, az E-Mancik Színházi Manufaktúra tagja.

Alkotók: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György, Regényi Júlia, Tarr Judit
Operatőr: Vincze Alina
Fotó: Csányi Krisztina
Technikai vezető: Payer Ferenc
Koncepció: Kelemen Kristóf, Pálinkás Bence György
Külön köszönet: Böröcz Judit, Dorogman Hédi